Új hivatalvezető érkezik

Komárom. Március elsejétől új vezetője lesz a városi hivatalnak. A poszt betöltésére kiírt versenytárgyalásra csak egy érvényes pályázat érkezett, ennek nyomán Kováčová Denisa lesz az elöljáró.

DSC_0008

A tavaly novemberi választások után felálló új városvezetés már korábban jelezte, a városi hivatal minden vezető hivatalnoki posztjára pályázatot ír ki, melyre bárki, a jelenlegi hivatalnokok is jelentkezhetnek. Néhány pályázatot már kiírtak, így a városi hivatal elöljárói tisztségére is, melynek eredményéről a város weboldalán tájékoztatott – eszerint két pályázó volt, ám egyikük nem felelt meg a vonatkozó előírásoknak. Az állásinterjút kiértékelő bizottság egyhangú döntéssel javasolta Komárom polgármesterének az egyetlen állva maradt pályázót a hivatalvezetői tisztség betöltésére.

Keszegh Béla polgármester kérdésünkre elmondta, a pályázat eredménye alapján döntött, így március 1-jétől Kováčová Denisa veszi át a városi hivatal vezetését. Ő a közelmúltig a Szociális Biztosító komáromi fiókjának igazgatójaként dolgozott. Fekete Tamást váltja az elöljárói poszton, aki négy évig töltötte be a tisztséget.

Eldőlt az is, hogy továbbra is Kóňa Bohumír vezeti majd a városi hivatal pénzügyi főosztályát – egyedül pályázott. A vagyongazdálkodási főosztály élére is csak egy pályázó jelentkezett, ám a kiértékelő bizottság egy törvényi előírásra hivatkozva nem javasolta őt a tisztségre, amivel a polgármester is egyetértett.

(cs)

(Cikkünk a Delta február 26-i számában jelent meg.)

Top