Mi Karácsonyunk: alakul a program

KOMÁROM. Vasárnap óta adventi koszorú díszíti a Klapka teret, a délután folyamán már meg is gyújtották az első gyertyát. Civilek és a város közös szervezésében karácsonyig minden hétvégén különböző programok követik egymást a belvárosban: érkezik a Mikulás, lesz kincskeresés, kézműves foglalkozások, zene, ének, mézeskalács sütés és más meglepetések. 

sdfsadf

Előző számunkban már jeleztük, idén az adventi időszakhoz kapcsolódva másodszor kerül sor a Mi Karácsonyunk rendezvénysorozatra. Tavalyhoz képest egy lényeges változás van: nemcsak a Villa Camarum polgári társulás önkénteseire épülnek a programok, hanem más civil csoportosulások, iskolák, egyházak, a Városi Művelődési Központ, a Szabadidőközpont is bekapcsolódnak, ahogy például helyi előadók is fellépnek majd. A szervezésből sokkal hangsúlyosabban veszi ki a részét a városi hivatal, az élen Bajkai Jánossal, a kulturális főosztály nemrégiben kinevezett új vezetőjével.

December 4-én, pénteken 3 órától iskolások adnak ünnepi műsort a Klapka téren, ekkor kerülnek ki a vásári faházikók is, 6-8 helyen árusítanak majd ünnepi portékát. Forralt bor, forró tea, puncs, gyümölcsborok, egy kis meleg és hideg harapnivaló – pl. lángos, lepény, kürtőskalács, grillezett sajt, pozsonyi kifli –, de ünneppel kapcsolatos helyi dísztárgyak is kaphatók lesznek. Egyes bódékban néhány naponként váltják majd egymást az árusok, helyi különlegességeket kínálva – díjnyertes komáromi csokoládé, kávéspecialitások, édességek. Szombaton 4-től a Gimisz Diákszínpad ad elő részleteket a Diótörőből. December 6-án, délután 2 óra körül a városháza elé érkezik a Mikulás is, két krampusszal, sőt, vonatozni és kincset keresni is lehet majd a belvárosban, majd délután 4-kor meggyújtják a második gyertyát is az adventi koszorún.

Egy héttel később folytatódik az ünnepváró műsorok sora, december 11-én 5 órától a Mamičky női folklór együttes lép fel, 6 órától pedig a Tiszti pavilonban komáromi gyermekkórusok adventi koncertje következik. December 12-én, szombaton 10 órától 13 óráig kézműves foglalkozások lesznek gyerekeknek a Tiszti pavilon dísztermében. December 13-án, vasárnap délután 2-től Luca napi szokásokkal ismerkedhetnek a gyerekek, melynek központi helyszíne az Európa udvarban található Borozó lesz, majd szokás szerint 16 órakor jöhet a harmadik gyertya meggyújtása is.

ggg

A Mi Karácsonyunk rendezvénysorozat december 20-án, az utolsó adventi vasárnapon csúcsosodik ki. Egész napos program várja a családokat, gyerekeket, felnőtteket, elkészül majd Komárom város mézeskalácsa is.

A városvezetés és Kiss Réka főszervező múlt heti sajtótájékoztatóján elhangzott, még nem állt össze a végleges program, amelyet az időjárás is befolyásolhat. Csikorgó mínuszok mellett ugyanis nem lehet élő szabadtéri zenei produkciókat tartani, de ilyen helyzetekre is készülnek alternatív megoldásokkal. A részletes programról lapunkban is tájékoztatunk majd, de érdemes figyelemmel követni a Villa Camarum polgári társulás, a komáromi városi hivatal és a Delta facebook oldalát is.

A december 20-i egész napos program is alakul:

ujjj

(d)

Top