Megújulás küszöbén a Zdravcentrum

KOMÁROM. Újra az egészségügyé lehet a főszerep az egykori Zdravcentrum épületében. A részben városi, részben megyei tulajdonú ingatlannak hamarosan új gazdája lehet, aki felújítaná az elmúlt években nagyon lerongyolódott épületet, és újra egészségügyi központot alakítana ki – orvosi rendelőkkel, gyógyszertárral, különböző egészségügyi szolgáltatásokkal.

zdrav1

Az egykori Zdravcentrum a kommunista rendszer idején pártházként működött, jelenleg üresen áll – 4/5 részben Nyitra Megye Önkormányzata, 1/5 részben pedig Komárom városa a tulajdonosa. 2014-ben szó volt arról, hogy az állam jelképes 1 euróért megvásárolja az ingatlant egy ügyfélközpont kialakítása céljából, ahová különböző állami közigazgatási hivatalok költöztek volna be. Azonban sem a megye, sem a város nem akarta elkótyavetyélni a központi helyen fekvő épületet. Később az ingatlancserés megoldásból sem lett semmi. Ezért a megye és a város tavaly ősszel külön-külön eladásra hirdette meg tulajdonrészét.

Információink szerint a napokban mindkét versenytárgyalás sikeresen lezárult, mindkét esetben ugyanaz a komáromi székhelyű vállalat ajánlotta a legmagasabb árat, így már csak a két önkormányzatnak kell jóváhagynia az eladást, és az új tulajdonosé lehet az épület. Ezzel újra élet költözhet a falak közé, a lakosok pedig valószínűleg üdvözlik majd, hogy – amellett, hogy nem válik szellemházzá – ismét egészségügyi jellegű tevékenység zajlik majd itt. Úgy tudjuk, hogy orvosi rendelők, gyógyszertár és más egészségügyi szolgáltatások lelnek az épületben otthonra, miután azt a vevő rendbehozta.

zdrav3

Lapunk megkereste a jövendőbeli tulajdonos képviselőjét, aki azonban hangsúlyozta, amíg nem zárul le az adásvétel – a városi és megyei önkormányzat nem bólint rá, és nem kötik meg a szerződést – korainak és feleslegesnek tartja, hogy beszéljen terveiről, ezt követően azonban szívesen tájékoztatja a nyilvánosságot.

(csá)

Top