Már építik a Csillag óvodát

Tavaly decemberben ünnepélyes keretek között tették le a Csillag óvoda és bölcsőde alapkövét, mely a Szövetkezet utcában épül meg. Március második felében a versenytárgyalást megnyerő komáromi TONEX Kft. el is kezdte az építési munkálatokat.

csillag_ovi

Mint korábban is írtuk, az új komáromi óvoda és bölcsőde építése a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház (SZRKE) bölcsődei és óvodafejlesztési programjának keretében valósul meg, teljes mértékben magyarországi támogatásból. Az óvoda a Szövetkezet utcában, a Bauring lakótelep kellős közepén, a Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola egykori sportpályáján épül, egy közel 7 ezer négyzetméteres telken, melyet a komáromi református gyülekezet vásárolt meg a magyar kormány által biztosított pénzforrásból.

Három óvodai és két bölcsődei osztály indítását tervezik – az új, magyar tannyelvű intézmény a városi fenntartású benei (Nyitrabányai utcai) óvoda alapító-fenntartói jogait veszi át. A tervek szerint idén novembertől nyitja meg kapuit, befogadva a benei óvodába járó gyermekeket és az itteni alkalmazottakat is. A beruházással bővülnek a meglévő óvodai helyek Komáromban, hiszen a benei magyar ovit jelenleg 22 gyermek látogatja, a Csillag óvodában viszont 60 óvodás számára lesz hely. Ehhez jön a két bölcsődei osztály, ahová 24 három év alatti gyermeket tudnak majd felvenni.

(d)

Top