Iskolai tornatermeket újít a városKomárom. Minden városi iskola tornatermében fejlesztések lesznek az idén – valahol a padlóburkolatot újítják, másutt nyílászárókat cserélnek. Ezen kívül két sportklub tornatermére, illetve az Erzsébet szigeten található futballpályára is jut anyagi forrás.

SONY DSC

A Jókai Mór Alapiskola tornatermének fejlesztésére 30 ezer eurót szán a város

A városi képviselők legutóbbi ülésükön jóváhagyták, hogy konkrétan milyen felújításokat hajtanak végre abból a 200 ezer eurós pénzcsomagból, amit az idei költségvetésben különítettek el a városi tornatermek felújítására.

A keretből a legnagyobb tételt, 150 ezer eurót, az öt városi fenntartású alapiskola tornatermeinek fejlesztésére fordítják. Eszerint az Eötvös Utcai Alapiskola nagy tornatermének padlóját több mint 25 ezer euróból újítják fel, ugyanekkora pénzösszegből újul meg a Munka Utcai Alapiskola kis tornatermének padlóburkolata is. A Jókai Mór Alapiskola és a Határőr Utcai Alapiskola tornatermeinek fejlesztésére 30-30 ezer eurót fordít a város, előbbi esetben a falburkolatot javítják, utóbbinál pedig az ablakokat cserélik újakra. A Komenský Alapiskola nagy tornatermének ablakait is lecserélik 24 ezer euróból, a Rozmaring Utcai Alapiskolában pedig 15 ezer eurót fordítanak a szociális helyiségek javítására, illetve az öltözők nyílászáróinak megújítására.

A fennmaradó összegből az őrsújfalusi Dynamo sportklub tornatermének hőszigetelésére, az ablakok cseréjére, valamint a fűtés felújítására is jut, konkrétan 25 ezer euró. A komáromi Spartacus birkózóklub tornatermének tetejét pedig 5 ezer euróból javítják ki. Végül az Erzsébet szigeten található futballpálya rendbetételére is átcsoportosított 10 ezer eurót az önkormányzat.

(d)

Top