Bezár a Klapka Vigadó

November végével bezár a 25 éve a Zichy-palotában működő Klapka Vigadó. Az eddigi bérlő ugyanis bérleti szerződése felbontását kezdeményezte. A város hamarosan új bérlő után néz.

p7130098

A legutóbbi önkormányzati ülésen került napirendre a belvárosban található patinás étterem ügye. Hajabács Mária, az eddigi bérlő elmondta, köszöni a városnak az eddigi együttműködést. Elmondása szerint elsősorban azért fejezi be a Klapka Vigadó üzemeltetését, mert a jövőben nyugdíjas éveit szeretné élvezni. Hozzáfűzte, nagyon örülne, ha a következő bérlő is folytatná a hagyományokat, azaz étterem működne a Zichy palotában a továbbiakban is, hiszen az elmúlt negyedszázadban a Klapka Vigadó a helyi történelem részévé vált.

Ezzel egyetértettek a képviselők és a városvezetés is. Keszegh Béla alpolgármester rámutatott, fontos szempont az is, hogy a lehető legrövidebb ideig álljon üresen a patinás épület. Többen hangsúlyozták, nem szabad olyan bérlőnek kiadni a helyiségeket, aki például egy újabb kaszinót, kínai üzletet, vagy éppen használtruha kereskedést vinne a város szívébe.

p7130095

Egyelőre azonban a képviselők nem döntöttek a bérbeadással kapcsolatos versenytárgyalás meghirdetéséről, előbb a feltételeket pontosítják – belefoglalnák, hogy előnyt élvez az, aki továbbvinné a Klapka Vigadó üzemeltetését, ahogy azt is előre tisztáznák, hogy a város a bérlő által elvégzett felújításokat milyen mértékben számítja bele a bérleti díjba. Októberben születhet döntés a kérdésben.

(cs)

Top