Bevásárlónegyed a város szélén

KOMÁROM. Hamarosan megkezdődhet egy újabb, a jelenleginél nagyobb Lidl üzlet építése Komáromban, a Pozsonyi út közelében, a Merkury Market mögött. A jövőben további boltok nyílhatnak ezen a területen, a szomszédos telek viszont továbbra is ipari zónaként várja a befektetőket – most esély van arra, hogy egy svájci csoport autóipari gyárat épít itt. 

Már egy ideje beszélik a városban, hogy egy nagyobb Lidl is nyílik Komáromban. Tomáš Bezák, az üzletlánc szóvivője kérdésünkre megerősítette, valóban tervezik egy másik üzlet nyitását. Bár további részleteket nem kívánt elárulni, több forrásból is olyan információhoz jutottunk, hogy a Lidl a jelenleginél – mely a kórház mellett található – egy nagyobb áruházat nyit a Merkury Market mögötti, nagyjából 1 hektáros telken, a Jedlik Ányos utca mellett. Úgy tudjuk, már az építési engedélyek kiadása zajlik, és hamarosan az építkezés is megkezdődhet.

lidlikep(illusztációs felvétel)

Még több üzlet a környéken

Korábban már beszámoltunk arról, hogy ipari zóna kialakítása van folyamatban az előbb említett Lidl-telek szomszédságában. A nagyjából 7 hektáros terület egy pozsonyi cég tulajdonában van, amely az ingatlan menedzselésével a komáromi székhelyű Altagric Reality ingatlanirodát bízta meg. Józsa Lajos, az ingatlaniroda vezetője lapunknak elmondta, tekintettel arra, hogy egyre több üzlet nyílik a Pozsonyi út közelében, ezzel bevásárlónegyeddé válik, úgy döntöttek, reagálnak ezekere a folyamatokra: a 7 hektáros terület felét átminősítik, és egy 3 és fél hektáros telket áruházak, üzletek építése céljából fogják értékesíteni, így az új Lidl mellett, a szomszédban további boltok nyílhatnak, ezzel bővítve a vásárlóknak nyújtott kínálatot.

Svájci autóipari gyár jöhet

Hangsúlyozta azonban, hogy az ipari zóna tervét sem vetették el, sőt, az elmúlt hónapokban több tárgyalás is zajlott annak érdekében, hogy beruházót találjanak. Jelenleg egy svájci befektetőcsoport érdeklődik, amely a fennmaradó nagyjából 3 és fél hektáros területen építene gyárat, új munkahelyeket teremtve. A potenciális beruházókkal a város képviseletében Keszegh Béla alpolgármester is egyeztetett, információkkal látva el őket, és hangsúlyozva, Komárom mindenben igyekszik kielégíteni a felmerülő igényeket.

ipariNémileg módosultak az ipari zónával kapcsolatos tervek

Józsa Lajostól megtudtuk, a svájciak a szélesebb régió autógyárainak szeretnének beszállítani, kisebb részben Szlovákiába, nagyobb részben pedig a kecskeméti Mercedes és győri Audi üzemének. Éppen ezért a majdani helyszín kiválasztásánál a beruházók számára fontos szempont a Magyarországra vezető új híd megépülése is, illetve Komárom viszonylagos közelsége az említett két magyarországi gyárhoz. Jelenleg nagyjából 20 szlovákiai település versenyez a beruházás megszerzéséért – de még magyarországi helyszín is szóba jöhet –, és bár Komárom a drágább ajánlattevők közé tartozik, a lokalitás, az infrastruktúra kiépítettsége szempontjából egyértelműen vonzóbb a többségnél.

terkep(forrás: altagric.sk)

Az Altagric Reality vezetője rámutatott, jelenleg korai még arról beszélni, hány új munkahelyet jelentene a svájci beruházó érkezése. Azt pedig inkább nem kívánta megtippelni, hogy mekkora az esély a sikerre, viszont kijelentette, a várossal közösen mindent megtettek annak érdekében, hogy a beruházó Komáromot válassza, így végeredményben nyugodtan várják, hogy melyik helyszín mellett döntenek. Természetesen más beruházók előtt is nyitva áll a lehetőség.

-csá-


Lesz Lidl máshol is?

A Lidlnél arra is rákérdeztünk, terveznek-e a Komáromi járásban másutt is üzletet nyitni, mire az üzletlánc szóvivője azt felelte, minden olyan településen szeretnének jelen lenni, amelynek több mint 5 ezer lakosa van. Ógyallán már van egy áruházuk, elvileg Gútára is jönne, ám ott épp most jutott holtpontra az egyeztetés a Templom téri telek ügyében. A fentiek alapján pedig még Naszvadon nyithat üzletet a Lidl, hiszen a községnek több mint 5 ezer lakosa van.

Mivel régiónkban évek óta fontos kérdés a magyar ajkú lakosok számára, hogy az itteni üzletek vizuálisan kétnyelvűek legyenek, erre is rákérdeztünk. A szóvivő diplomatikusan csak annyit válaszolt, hogy mindent elkövetnek azért, hogy vásárlóik kényelmét kiszolgálják, és igényeiket a lehető legjobban kielégítsék.


Top