A mulasztást szankcionálni, az eredményt jutalmazni

KOMÁROM. Stubendek László polgármester nemrégiben hivatalosan kinevezte a városi hivatal új vezetőjét, Bohumír Kóňát. Kóňa mérnök az elmúlt két évben a pénzügyi osztályt vezette, most a két feladatkört együtt ellátva irányítja a hivatal munkáját. Az elképzeléseiről, a terveiről és a változásokról kérdeztük.

A hivatalvezetői poszttal jobban előtérbe kerül, viszont szakmai hátterét még sokan nem ismerik. Mivel foglalkozott korábban?

A versenyszférában, különböző vállalatoknál tevékenykedtem, az életem egy hosszabb szakasza a komáromi hajógyárhoz kötődik, de hét évig voltam vezető posztokon a bankszektorban. Az egyes helyeken többnyire a restrukturalizáció volt a feladatom, azaz a működés átalakítása, újraszervezése. Azt hiszem az elmúlt két év segített átlátni az önkormányzati feladatköröket és jogi hátteret, és most egy jó alkalom nyílik beemelni a versenyszektorban sikeresen használt folyamatokat, ami a siker egyik kulcsa lehet.

Mire gondol pontosan?

Nem valamilyen ördögi titokról van szó, csak a közigazgatás hajlamos elkényelmesedni, míg a vállalati életben tartani kell a tempót. Azt sem tagadhatjuk, hogy az elmúlt években kicsit szétzilálódott a városi hivatal, volt egy időszak, hogy egyáltalán nem volt hivatalvezető, majd megosztott feladatkörök voltak. Ez a körülmény nagyban meglátszott a munka hatékonyságán.

Konkrétabban?

Az egyik fontos feladatomnak tartom a következetes és jól látható rendszerben működő munka megszervezését. A városi hivatalban közvetve 120-130-an dolgoznak, de összességében az önkormányzat több mint 500 alkalmazottért felelős. Kulcsfontosságú a jól működő struktúra, hogy mindenki tudja, mi a feladata, mi a felelőssége, amiért természetesen számon is lesz kérve. Mulasztás esetén szankcionálva, az eredményes munkáért pedig jutalmazva.

Eddig is a hivatalban dolgozott, ez miért nem működött?

Eddig egy osztályt vezettem, és azért a munkáért vállalom a felelősséget. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy én egy hivatalnok vagyok továbbra is, és sok dolog politikai szinten dől el, amit mi
végrehajtunk. A hivatalnok el tudja mondani, hogy lehet a legtranszparensebb és leghatékonyabb például a közbeszerzés, de bizonyos döntések a politikai szereplőkre várnak. Ezzel kapcsolatosan most nagyon bizakodó vagyok, mivel úgy látom, Stubendek László valóban új alapokra szeretné helyezni a város működését. Ha ezt következetesen képviseli, akkor annak a komáromiak már egy-két éven belül látni fogják az eredményét.

Milyen változásokat tervez, lesznek személycserék?

Az átalakítás egyik része természetesen a személycsere is, de ebben ésszerűen kell cselekedni. Alapvető dolognak tartom, hogy a jó alkalmazottakat meg kell tartani, és még anyagilag is jobban meg kell becsülni. Aki elkényelmesedett, és nem mutatja a változás szándékát, azoktól pedig meg kell válnunk, mert a komáromiak pénzét nem szociális juttatásra akarjuk költeni. Ehhez viszont szeretnénk szakszerűen feltérképezni a helyzetet, a hivatal működési struktúráit is a mostani kor kihívásaihoz igazítani.

Arról is lehetett hallani, hogy visszatér Nagy Jenő, akit számos bírálat ért korábban. A testületen már sárga és piros lapokat is osztottak neki, az egyetlen osztályvezető volt, akit Anton Marek elküldött.

Személyi kérdésekben nem szeretnék nyilatkozni, ez nem egy hivatalnok feladata. Meglátásom szerint viszont az első hónapokban egy átfogó elemzésnek kell jönni, amíg nem kéne új alkalmazottat felvenni. Egy jó vezetői csapat felállítása mindenki érdeke, mivel az a sikeres működés alapja.

(d)

Top