A Mi Karácsonyunk idén hatodszor

Komárom. Múlt hétvégén az adventi koszorú feldíszítésével kezdetét vette A Mi Karácsonyunk műsorfolyama, melyet már hatodik alkalommal rendez meg a Villa Camarum Polgári Társulás Komárom belvárosában. A harmadik adventi hétvége igazán gazdag programot kínál, például jön a Pósfa zenekar és a Jóvilágvan is játszik a Klapka téren. Minden program ingyenes.

Az első adventi hétvégén a Klapka téren feldíszítették Komárom adventi koszorúját, melyet megáldott a katolikus, a református, a baptista és az evangélikus gyülekezet lelkésze. Ezt követően a Selye János Egyetem kórusa, a Cantus Iuventus énekkísérete mellett meg is gyújtották a koszorú első gyertyáját.

December 8-án, vasárnap 15 órától folytatódik a műsorfolyam, amikor Mikulás-ünnepség lesz a Tiszti Pavilonban. Előbb a Belvárosi Betyárok zenélnek, majd Kalocsányi Gábor előadása következik Ez nem mozi, ez színházjáték címmel, miközben kézműves-foglalkozásokkal is várják a gyerekeket. A műsor után, 17 órától az adventi koszorú második gyertyáját is meggyújtják.

mmmm

Akárcsak tavaly, idén is a harmadik adventi hétvégén lesz a legtöbb program. December 12-én, csütörtökön 17 órától Karácsonyi Csokoládéműhely címmel tart foglalkozást Papp Vargha Katalin a Zichy-pontban – a részvételt előzetesen jelezni kell. Másnap, december 13-án a Folkkvartett együttes koncertezik ugyancsak a Zichy-pontban. December 14-én, szombaton már 14 órától kezdődnek programok a mézeskalács készítés jegyében. 14 órától a Klapka téren sütik majd a mézeskalácsokat, míg a szomszédban, a Zichy-pontban az édességek díszítésébe lehet bekapcsolódni. Akinek inkább más kézműves foglalatosság a szimpatikus, ezt is megteheti 14 órától 17 óráig a Szabadidőközpontban. 14.30-tól a Klapka téren a komáromi alapiskolák és a Művészeti Alapiskola diákjainak műsora ad ünnepi aláfestést a mézeskalácsok sütésének, majd 17 órától a dél-komáromi Őrzők együttes koncertje következik. December 15-én, vasárnap 14 óra és 19 óra között a Tiszti Pavilonban Ünnepváró címmel tartanak foglalkozásokat hagyományőrző kézművesekkel és a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola oktatóival. A harmadik adventi gyertyát 16.30-kor gyújtják meg, közreműködik az AfterDay kórus Süll Kinga vezetésével. Ezzel nem érnek véget a Klapka téri események, hiszen 17 órától a Pósfa zenekar és Csiba Júlia koncertje következik, majd 18.30-tól a Jóvilágvan zenekar lép fel.

MI_KARACSONYUNK

Végül december 22-én, 17 órakor meggyújtják a negyedik adventi gyertyát is a koszorún, ám kísérőprogramok ekkor már nem lesznek.

(cs)

Top