A gútai vízimalom a legkedveltebb

Idén a gútai vízimalom lett Nyitra megye legkedveltebb turisztikai látványossága. A győzelemhez hozzájárult a gútaiak lokálpatrióta hozzáállása, de a vízimalom sok szavazatot kapott külföldről is, vélhetően elsősorban Magyarországról.

Idén már 5. alkalommal hirdették meg a Nyitra megye legkedveltebb turisztikai attrakciója elnevezésű versenyt az EPS ügynökség szervezésében. Lehetett szavazni az interneten keresztül, továbbá szavazási kuponok és lapok kitöltésével is. Némi meglepetésre a versenyen újoncként elinduló gútai vízimalom lett a győztes 563 szavazattal, megelőzve a korábbi évfolyamokban 2-2 győzelmet besöprő párkányi Vadas termálfürdőt (422 voks) és a pati Wellness szállodát (348 voks). A vízimalom az internetes voksoknak köszönhetően diadalmaskodott, mivel itt az összes szavazat 44 százalékát besöpörte.

malom
„Örömünkre szolgál, hogy idén először nem egy nagy forgalmú fürdőhely nyerte el a szavazók bizalmát. Kisváros vagyunk, nincs sok látványosságunk, de a vízimalom valóban különleges, és azt szerettük volna, ha kap egy kis figyelmet. Jó érzés tudni, hogy a gútaiak meghallgatták felhívásunkat, szavaztak, és összefogással ilyen komoly eredményt tudtunk elérni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden szavazatért“ – nyilatkozta Horváth Árpád gútai polgármester a keddi eredményhirdetés után, amelyre a nyitrai Taverna vendéglőben került sor.

Helena Šáliová, a Vízimalom Múzeumot és környezetét működtető természetvédő egyesület vezetőségi tagja szerint fontosak az ehhez hasonló versenyek, mivel az emberek beszélnek róla, van visszhangjuk. „Ez egy jó módszer a népszerűsítésre, így az, hogy mi kaptuk a legtöbb szavazatot, sokkal értékesebb számunkra, mint bármilyen tárgyi vagy pénzbeni jutalom“ – fűzte hozzá.

Daniel Balko, a versenyt szervező ügynökség igazgatója elmondta, idén is sikerült elérniük fő céljukat, mégpedig a megye turisztikai attrakcióinak népszerűsítését. „Valóban pozitív eredményről beszélhetünk, hiszen tavalyhoz képest 20 százalékkal többen szavaztak, összesen 2322 voks érkezett. Külön öröm számomra, hogy nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi régióiból is sokan szavaztak, sőt külföldről is“ – értékelt a verseny szervezője.

Fotó: Karasz Viktor
(csá)

Top