A beruházások mellett a közösségi programok a legfontosabbak

Keszegfalva. A novemberi önkormányzati választások után több helyen új polgármester került a falu élére, így Keszegfalván is. A község egyértelműen változást akart, és ezt a helyhatósági választás napján ki is nyilvánította.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2019-től Pataki Dezső személyében új polgármester irányítja majd a közel 2000 lakosú települést, akinél a napokban tettünk látogatást, hogy érdeklődjünk milyen tervekkel, elképzelésekkel vág neki az újesztendőnek. „Hivatalba lépésem után elsőként a tűzoltószertár komplett felújítását tűztem ki célul, melynek megvalósítása a közeljövőben meg is történik. A másik beruházásunk a művelődési központ rekonstrukciója, amely sajnos az első elbírálásból kiesett, úgyhogy most másodjára próbálkozunk, remélhetőleg sikeresen. Az épületen a külső szigetelést, a mennyezet felújítását, a fűtésrendszert és a villanyvezetékeket szeretnénk kicserélni. Ez egy komolyabb invesztíció, de elérkezett az idő, hogy ezt meglépjük. Ha sikerül ennek a megvalósítása, jóval kevesebb anyagi ráfordítással tudnánk üzemeltetni a kultúrházat. A további terveink között szerepel esővízelvezetők létrehozása a község terültén, melyet négy helyen szeretnénk kivitelezni, persze ez is olyan befektetés, melyet csakis pályázat által tudunk megoldani. Megemlíteném még a falufejlesztési tervet, mely egy hosszabb távú projektként jelenhet meg a községben, amely azt irányozná elő hogy növeljük a falu lakosságának a számát. Az ivóvízhálózat megújítása is sürgető feladat. Tudvalevő, hogy az ivóvízhálózat csövei nagyon rossz állapotban vannak, éppen ezért az utóbbi időben számos helyen volt csőtörés, mely jelzi, hogy mindenképpen sürgetni kell a felújítást. A szelektív hulladékgyűjtés is nagyobb odafigyelést igényel a részünkről, ugyanis gazdasági szempontból nem mindegy, hogy a falu hogyan teljesíti. Ha sikerül a szelektív hulladék begyűjtésének százalékarányát növelnünk, akkor alacsonyabb árkategóriába esne az elszállítás, ami a falu lakosságára kevesebb terhet róna. Gondolkodunk azon is, hogy a jövőben egy falusi horgásztavat üzemeltetnénk, kihasználva ezzel a falunkban kínálkozó lehetőséget“ – mondta a polgármester.

„Közösségi rendezvényeink idén is előtérbe kerülnek, így a januári, februári hónap keretén belül elsősorban a szervezetek báljai kerülnek megrendezésre, tervezzük a majálist, emellett természetesen megtartjuk a Kakasfőző versenyt, amit a falunapi ünnepséggel szeretnénk kombinálni. Októberben a nyugdíjasnap és a szokásos év végi program, az Aranykapu zárja majd a keszegfalvai rendezvények sorát“ – mondta zárszóként Keszegfalva új polgármestere.

Pint Sándor

Top