400 munkahely létesül Komáromban

A Foxconn leányvállalatának konszolidálásával 400 munkahely létesül Komáromban. A gyár ezzel 800 főre növeli dél-komáromi üzemének létszámát. Nemsokára indul az új, 40 hektáros ipari park építése is.

Egy sajtótájékoztató keretén belül jelentette be Komárom város polgármestere, Molnár Attila és a Foxconn vállalat vezetése, hogy 400 munkahellyel bővül a komáromi egység. A Foxconn leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Tálos Péter elmondta, hogy ezzel befejeződött a cégük magyarországi konszolidációja, 400 munkahelyet hoztak át a székesfehérvári telephelyükről.

A Foxconn komáromi üzeme ezzel már 800 alkalmazottnak ad munkát. Vannak akik a székesfehérvári üzemből jönnek át, 180 komáromit is érint az átszervezés, de továbbiak kapnak lehetőséget a környékről. Ezek közt vannak korábbi “nokiás” alkalmazottak is. Tálos Péter nem árulta el, pontosan mit gyártanak az üzemben, de arra utalt, hogy nem iPhone készülékeket, hanem egy számítástechnikai eszközt. Az ügyvezető úgy tájékoztatott, hogy jelenleg is vesznek fel új alkalmazottakat és a gyártás különböző szintjeit – operátorok és vezetők – érinti a 400 munkahely. Hozzátette, minden dolgozni szándékozót szívesen látnak, nem tesznek különbséget a magyarországi és a határon túliak között, de pontos számokat nem tudott mondani, hogy mennyi alkalmazottjuk van a Duna északi oldaláról.

Molnár Attila polgármester beszámolt az új munkahelyek létrehozását célzó tárgyalási folyamatokról, továbbá arról a hírről, hogy a közeljövőben indul a komáromi ipari park 40 hektáros bővítése, amire Ógyallával közösen nyert pályázati pénzt a város.

A Foxconn és az ipari parkok (Komáromban és Ógyallán) bővítésével kapcsolatosan a Delta jövő heti számában foglalkozunk bővebben.

(kb)

Top