1.Gútai DGSprint jótékonysági terepfutóverseny

Valakinek futni csak egy álom, kelj fel a kanapéról és csatlakozz!

Amikor nem szégyen a futás! Ritka kevés alkalom van, amikor egyszerre nemcsak önmagunkért, hanem másokért, jelen esetben egy kisfiú gyógyulásáért, tehetünk.

Németh Tomika mindössze három éves, és mint minden korabeli kisfiú legszívesebben szaladgálna, csintalankodna. Ezt azonban nem teheti. Nem élheti felhőtlenül az életét, ugyanis rajta kívül álló körülmények miatt erre jelenleg képtelen. Súlyos betegségben, gyermekbénulásban szenved. Ahhoz, hogy egyáltalán saját lábán tudjon közlekedni, egy különleges járókeretre lenne szüksége, ami 1700 euróba kerül.  Ezt a család saját maga nem tudja kigazdálkodni, ezért jólelkű és nyíltszívű emberek segítségére számítanak.

A vidám, mosolygós és eleven fiúcska szemei szinte kérlelik, segítsenek neki, hogy enyhüljön a fájdalom és ő is önfeledten fickándozhasson, mint a többi gyerek. Ezért a hellóGúta polgári társulás, Szalai Árpád-zaggini.com és Tóth Péter  úgy döntöttek, futással egybekötött jótékonysági napot tartanak, amelynek teljes bevételét a beteg Tomikának ajánlják. Dögös sprint néven május 31-én, szombaton, egy nappal gyermeknap előtt futóversenyt szerveznek, ahová bárki benevezhet, és nemcsak önmagáért tesz valamit, hanem Tomikáért is fut. Az egész napos akció során jó ügyért futnak az érdeklődők, a gyerekeket Tomi bohóc és Süsü szórakoztatja, este pedig a Just In Time jazz együttes és a Spliff447 SKA-reggae banda ad koncertet utána Sipos Dávid szaxofon játéka alá DJ Szemi keveri az ütemeket.

„A DGSprint egy  olyan jótékonysági sportkezdeményezés, amely az adománygyűjtésen túl közösségi motivációs értéket is képvisel. Szeretnénk minél több embert megmozgatni, kimozdítani a mozgásszegény életmódból, felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára. Mindezt úgy, hogy ezzel segíthetünk egy olyan kisfiún, akinek nincs nagyobb álma az életben, minthogy egyszer szabadon mozoghasson, futhasson.” – mondta Szalai Árpád, szervező.

dogosrun

2014.05.31, szombat, 11:00 órától
vízimalom mellett a „Dögösben” a Békavárnál

Rajt:

11:00-kor  (6 km)
11:15-kor  (gyermekfutás, 100m)
12:00-kor  (12 km)
Kiértékelés: 14:00

Gyermekfutás  (kizárólag óvódások és alapiskola alsó tagozatosai vehetnek részt 1-4)
18 év alatti kategória (felelősségvállalási nyilatkozattal)
Felnőtt 18 év feletti kategória

•         A nevezés díja május 28–ig 5 Euro  (bővebb információ itt)
•         A helyszíni nevezés díja a verseny napján  7  Euro

Kiértékelésre kerül a mindkét  táv (6/12 km) első 3 férfi és az első 3 női helyezettje. Különdíjat kapnak mindkét táv legidősebb és legfiatalabb tagjai. A gyermekfutás résztvevői ajándékban részesülnek, amely a futás után kerül átadásra.

(x)

Top