Pénteken átadják a naszvadi termálfürdőt

Évek hosszú sora óta várta a fürdőt a több mint ötezer lakosú község. Amint arról májusban a Deltában is beszámoltunk, 1960-ban találtak termálvizet Naszvadon, de akkoriban nem tudtak erre alapozva fürdőt építeni, a kutat lezárták. 2008-ban ismét előkerült a fürdő ügye, azonban nem találtak befektetőt. 2013-ban döntött úgy a község önkormányzata, hogy maguk fognak bele a fürdő építésébe. Hat évvel később, e héten pénteken 16 órakor megnyílnak a Thermál Naszvad kapui.

„Az elmúlt választási ciklusban már úgy nézett ki, hogy a végén lezárul a fürdő ügye, amit nagyon kívántam volna elődömnek, Haris Józsefnek, aki harmincnyolc évig állt a községünk élén. Sajnos, technikai okokból nem jött össze a fürdő beüzemelése, az átadás átcsúszott az én megbízatási időszakomra, de nem akarom kisajátítani, Haris Józsefnek nagyon nagy érdemei vannak ebben” – mondta megkeresésünkre Molnár Zoltán naszvadi polgármester.

IMG_20190718_142218

Mint mondta, a beruházás teljes költsége közel négymillió euró, melynek nagyobb részét önerőből biztosították – ha például a község értékesített egy ingatlant, az eladásból befolyó pénzt a fürdő építésére fordították az elmúlt években. Ennek ellenére is szükségük volt hitelre a befejezéshez, mintegy másfél millió eurós kölcsönt vett fel az önkormányzat, de például 140 ezer eurós uniós támogatást is elnyertek, amit a parkoló megépítésére fordítottak.

A termálfürdő szomszédságában felparcellázott, üdülők építésére alkalmas 106 kistelek közül 56-ot sikerült eladniuk. „Már a bővítésről gondolkodunk, terület van hozzá. Szaunavilágot, autókempinget szeretnénk létrehozni. Természetesen minden anyagi források kérdése” – tette hozzá a polgármester.

Screenshot_20190621_104058

Kedvezményes belépők év végéig

A Thermál Naszvad három egész évben üzemelő medencével rendelkezik. Egy élmény- és egy ülőmedencével, amelyekben 38-39 fokos a víz hőmérséklete. Az ülőmedencébe beépítettek még egy medencét, amelyben a 62 fokos érkező termálvizet 39-40 fokra hűtik. Van egy 18 Celsius fokos hideg vizes medence, amelyben lehűthetik magukat a fürdővendégek. A gyermekmedencét az előírások szerint elkerítették a többi medencétől, a medence partján játszótér és szezonális ugrálóvár áll, a falra gyermekrajzokat festettek. A termálfürdő parkolójában 99 személyautó és három autóbusz fér majd el.

Screenshot_20190718_071926

„Tizenhárom alkalmazottal indulunk, a fürdő kapacitása májustól szeptemberig 1130 személy, októbertől áprilisig 179 személy” – tudatta Vrábel Krisztián, a Thermál Naszvad igazgatója. Elmondta, a termálfürdő naponta délelőtt fél tíztől este nyolc óráig tart majd nyitva. A belső öltözők kapacitása 179 személy, száz főt befogadó étterem és a nyári szezonban három büféegység áll a vendégek rendelkezésére.

Screenshot_20190710_154557

„Vannak kétórás, négyórás és egész napos belépőjegyeink, amelyeket év végéig akciós áron kínálunk. Így a legdrágább belépőjegy, egy egész napos felnőtt belépő 8 euró 50 cent helyett 7 euróba, a legolcsóbb, egy nyugdíjas kétórás belépőjegy pedig 2 euró 50 centbe kerül. A családoknak, két felnőtt, illetve egy 4-15 éves gyermek részére kedvezménnyel 15 euró a napi belépő” – sorolta riportalanyunk, hozzátéve, a gyermekeknek négyéves korig a belépés ingyenes.

Screenshot_20190621_122138

Vrábel Krisztián elmondta, a július 26-i megnyitón fürödni még nem lehet, de másnap, szombaton fél tíztől várják az érdeklődőket. „Mi felkészültünk az ezerszázharmincas teltház fogadására” – zárta rövidre.

„Pénteken, a megnyitó napján délután négy órától bejárhatják a fürdőt az érdeklődők. 17 órakor kezdődik a hivatalos rész, a szalagátvágás, az ünnepélyes átadás. 18 órakor kultúrműsor lesz, utána pedig diszkó retro DJ-vel hajnalig” – közölte Molnár Zoltán, Naszvad polgármestere.

-bárány-
fotó: Molnár Attila

Top