Jégcsarnok épül?KOMÁROM. Múlt csütörtöki ülésükön a képviselők első körben rábólintottak arra, hogy a Szlovák Jégkorongszövetség támogatásával egy kisebb jégcsarnok épülhessen az Eötvös Utcai Alapiskolához tartozó területen, a temető felőli rész sarkában. Egyelőre csak szándékról van szó, végleges döntés majd akkor születik, ha a tisztázódnak a részletek is.


TE-1189 - Hokej stad

A jégkorongszövetség azzal kereste meg a várost, hogy egy télen jégpályaként üzemelő, nyáron pedig más teremsportokra alkalmas csarnokot építenének egyes városokban, amennyiben van erre igény és megfelelő terület – feltételük, hogy csakis iskolák mellett épülhetne. Komárom az Eötvös iskola udvarát javasolta, melyhez ráadásul a Rozmaring utcai iskola és a Marianum is közel van, amit a szövetség is elfogadott. A történet azonban nem ennyire szép és kerek: ha megépülne a kis csarnok, Komáromnak komoly költségei keletkeznek az üzemeltetés kapcsán. Néhány más város egyébként emiatt visszautasította a felkínált lehetőséget.

Szabó Béla képviselő arra mutatott rá, sok kötelezettség hárulhat a városra a csarnok megépítésével, ezek évi több százezer eurós költséggel járhatnak. Andruskó Imre arról beszélt, mielőtt végleg döntenek a projektről, pontosan tudni kell a részleteket, mekkora lesz az éves rezsiköltség, hány alkalmazottat kell majd felvenni a működtetéshez. A hivatal részéről Szabó Ingrid elmondta, ezen a héten személyesen tárgyalnak a jégkorongszövetség illetékeseivel, és már most tisztázódhatnak egyes részletek.

Stubendek László polgármester egyértelműen támogatta a projektet, az elvi szintű szándéknyilatkozatot pedig a képviselő-testület is megszavazta.

(cs)

Top