Ennyi volt: elküldték az olaszt a KFC-től!

Valamivel több, mint egy hónapja számoltunk be arról, hogy a kétes hírű Massimiliano Caroletti, akinek a neve főleg a tatabányai fociklub megszűnésével kapcsolatban merült fel, a komáromi KFC-t szeretné “megmenteni”. A témát alaposan körbejártuk, az érintettel interjú is készült, melyben elmondta: évekig a Duna-partján szeretne tevékenykedni. Ezzel szemben a legújabb információk arról szólnak, hogy szinte semmilyen ígéretét nem tartotta be, ezért a klub “megköszönte” eddigi “szolgálatait”. Többek között erről is beszélgettünk Baráth György klubelnökkel.

kfc

• Azt hallani, az olasz üzletember már nincs itt. Mi történt?

– Inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy mi nem történt? Caroletti úr hetekig, hónapokig igérgetett, de néhány mezen kívül nem hozott semmit, így a vezetőségben úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk vele a kapcsolatot. Ez egyébként két hete történt.

• De a klub gondolom számolt a beígért összegekkel, egyes információk szerint több tízezer euróról volt szó…

– Az a pénz hiányozni fog, ezért folyamatosan támogatókat keresünk. Ígéret nagyon sok van, reméljük, valamelyik be is teljesül. Caroletti egyébként már sokadszorra mondta azt, hogy hoz pénzt, várjunk még, de nekünk elegünk lett. Ráadásul rossz híre is volt, így nem akartunk neki több időt adni. Ő ezt tudomásul vette, és azóta nem hallottunk róla. Talán jobb is ez így.

• Úgy hallani, az új stadion megépülése szempontjából fontos lenne a bennmaradás. Érkezik még erősítés?

– A téli szünetben szinte biztosan érkezik 5-6 magasabban jegyzett játékos, akik nagy hasznunkra lehetnek. Ezek a focisták egy ügynökségen keresztül érkezhetnek, de rajtuk kívül még tárgyalunk két volt első ligás focistával is, akik akár már ősszel a segitségünkre lehetnek. Szeretnénk nagyon megerősödni, és az sem lenne utolsó, ha lenne rotációs lehetőségünk, mert az most nincs. A mostaniak közül néhányan nem váltak be, ezért őket elküldjük. 2-3 játékosról van szó, de azt nem szeretném, ha a sajtón keresztül értesülnének a sorsukról, szóval neveket nem mondanék.

kfcbarath

• Hol tart a stadionfelújítás?

– A látványtervek két verzióban készültek el, ezeket a megfelelő időben be is mutatjuk. A területünk egy kis része magánkézben van, a tulajdonossal kellene megyegyezni,ezért egyelőre két variáns létezik. Ha nem sikerül dűlőre jutni, akkor egy szerényebb változat valósul meg, mely azzal a területtel nem számol. A város hozzáállásával egyébként nagyon elégedett vagyok, a legközelebbi testületi ülésen valószínűleg 20 évre át is ruházzák a vagyont a közhasznú társaságunknak, mivel ez az alapfeltétele az építkezési engedély kiadásának.

• A magyar fél részéről is jól halad az ügy?

– Az MLSZ-szel folyamatosan tárgyalunk, de még párszor találkoznunk kell. Néhány dolog tisztázásra szorul, de úgy gondolom, minden rendben lesz.

SONY DSC

• Térjünk vissza a csapatra. Hogy halad a munka, milyen a hangulat az öltözőben?

– Eddig szinte minden egyes mérkőzés előtt érkezett új játékos. A szerdahelyi erősítések (Moďoroši, Janček) nagyon jónak bizonyultak, de a Slovanból érkezett Moróc és az Interes Špak is ígéretesnek néz ki. Természetesen össze kell még szokniuk, de velük szerintem jól jártunk. Szinte ingyen érkeztek, csak az ellátásukat kell állnunk. Az öltözőben folyamatosan javul a hangulat, de az elmaradt győzelmek miatt természetesen sokan bosszankodnak.

• Az örökös kérdés: komáromi tehetségeket mikor látunk a csapatban?

– Már most is akadnak ilyenek, például Kovács Matej és Kurucz Ádám is lehetőséget kap, sőt, ez utóbbi alapember lett. Azon fogunk dolgozni, hogy a fiatalabb korosztályból is a lehető legtöbb tehetség lehetőséget kapott. Vannak kiszemeltjeink, de a szülőktől is függ, hogy ők játszhatnak-e a nagycsapatban.

• A jelenlegi helyzetben elégedett az eddigi eredményekkel?

– Egy hónapja örültünk annak is, hogy egyáltalán a pályára léphettünk. Tizenhárom játékosunk volt, ezt nem szabad elfelejteni. Most viszont már kicsit csalódott vagyok, mert az utolsó két hazai meccsünket szerintem meg kellett volna nyernünk. A Bardejov és az ŠK Pohronie is győzni jött ide, de legnagyobb meglepetésükre nagy ellenállásba ütköztek, ami számunkra elismerő. Negyven éve nem voltunk a második ligában, hiányzik a tapasztalat, és azért valljuk be, ez már egy másik szint. Különösen most, hogy a második vonal is országos lett, mert ugye azelőtt kelet és nyugatra volt osztva, így hígabb is volt a mezőny. Mondják, hogy feljutni nehezebb, mint bennmaradni, így nekünk ezzel a lehetőséggel kell élnünk. Szerintem sikerülni fog.

Kovács Gerzson Dávid

Top