Kórházunk a legjobbak között

Komárom. Ismét elkészítette éves kórházértékelését a gazdasági és szociális reformokkal foglalkozó INEKO intézet. Eszerint újabb komoly sikert könyvelhet el a Komáromi Agel Kórház, hiszen a tavalyi 7. helyről a bronzérmes pozícióba ugrott előre az általános kórházak rangsorában. Ez különösen érdekes annak fényében, hogy pár hónappal ezelőtt az egészségügyi minisztérium még a kórház lefokozását jelezte. Azóta szerencsére megváltozott a kormány illetékeseinek álláspontja.

Évről évre tör előre a komáromi kórház az INEKO rangsorában. Míg 2019-ben még csak a 14. helyen állt az általános kórházak rangsorában, tavaly év végén már a 7. helyre sorolták, idén pedig a dobogós 3. helyre ugrott előre. Az idei rangsor alapvetően a 2020-as év adatainak értékelése alapján állt össze. Ahogy a korábbi években, idén is a kassai-sacai magánkórház lett az év kórháza az általános kórházak kategóriájában – Kassán is az Agel csoport a működtető, hasonlóan a komáromi intézményhez.

A kórház kiemelkedően teljesített a műtéti tapasztalatok terén, ami azt mutatja, hogy egy-egy műtéti beavatkozást hányszor végeznek az orvosok évente, azaz mennyire gyakorlottak. A diagnózisok szakmai igényessége terén, továbbá a gazdaságos működés és átláthatóság terén is nagyon jó értékelést kapott a komáromi intézmény.

Közös siker

„Ezekben a szomorú időkben, amikor az egészségügy annak ellenére is a támadások kereszttüzébe került, hogy az egészségügyi dolgozók minden erejüket összeszedve harcolnak a járvány ellen és az emberi életek megmentéséért, óriási siker számunkra az elért eredmény. Ha úgy tetszik, elégtétel, aminek végre őszintén tudunk örülni – kommentálta az INEKO rangsorát Miroslav Jaška, a Komáromi Agel Kórház igazgatója. – A siker mindenekelőtt a kórházunkban dolgozó csaknem 600 alkalmazott érdeme, egy gyönyörű karácsonyi ajándék. Egyúttal arra is ösztönöz bennünket, hogy továbbra is kitartsunk az elkövetkező nehéz hetekben.”

Az igazgató emlékeztetett, amikor 5 évvel ezelőtt átvette az intézmény vezetését, bőven akadt javítani való minden területen. „Be akartuk bizonyítani, hogy egy regionális kórház is lehet kiváló egészségügyi intézmény. Olyan, ahol a páciensek bízhatnak abban, hogy kiváló szakemberek gondoskodnak róluk, megfelelő a felszereltség, és főként emberi hozzáállással találkoznak – vagyis a szakmaiság megértéssel párosul. Onkológiai központunk, ideggyógyászati részlegünk, belgyógyászaink, sebészeink, gyógyszerészeink, és minden további osztályunk és rendelőnk, az utóbbi időkben pedig az intenzív osztályon dolgozók és a Covid-részlegünk csapata is bebizonyították, hogy országos szinten a legjobbak közé tartozunk. Nem állunk le, hiszen végéhez közeledik új sürgősségi központunk építése, fejleszteni akarjuk nőgyógyászatunkat és hamarosan megnyitjuk felújított onkológiai részlegünket is“ – nyilatkozta Miroslav Jaška kórházigazgató.

(csá)

Kapcsolódó cikkeink:
Értékes adományok a kórháznak
A legsúlyosabb Covid-betegek mind oltatlanok
Oltakozásra kérnek orvosaink
Antitestes terápia a Covid leküzdésére
A kórházé lesz az egykori nővérszálló

Top