Nem lesznek változások, folytatjuk a munkát

A komáromiak háromnegyede úgy döntött, további négy évig a független Keszegh Béla vezesse városukat. A Szövetség polgármesterjelöltjére, Bauer Ildikóra 7-szer kevesebben voksoltak, a többi jelöltet – Etheykatz Tímeát és Bodoki Pétert – pedig még ennyien sem támogatták a helyi önkormányzati választásokon. Keszegh Bélát, a régi-új polgármestert kérdeztük.

• Számított ilyen elsöprő eredményre?

– Mikor a pályára megy a csapat, nyilván bízik a sikerben. Ilyen arányú felhatalmazásra azonban mi sem számítottunk. A több ellenjelölt, a negatív kampány és az emberek sokasodó gondjai arra utalhattak, hogy sokan a változást támogatják. Ugyanakkor nemcsak a polgármester-választáson mondtak nagyon egyértelmű véleményt a lakosok, hanem a csapatunk 15 jelenlegi képviselőjét is mind újraválasztották. A komáromiak kitüntettek bizalmukkal és lehetőséget adtak a megkezdett munka folytatására.

• Minek köszönhető a hatalmas különbségű győzelem?

– Úgy gondolom, szerepe volt ebben az elvégzett munkának, hiszen a kampányunk kulcseleme az volt, hogy beszámoltunk az elmúlt négy év eredményeiről. Biztosan hozzájárult a képviselőjelöltjeink hitelessége is, akik csapatként álltak fel, kiállva egymásért. Jelöltjeink nagy része nem a választások előtt rohant ki lakossági fórumra, hanem négy évig jelen volt egyik-másik közösségben és a lakosok közt. Szerintem hozzájárult az a negatív kampány is, amit ellenünk folytattak, hiszen minősége és mennyisége nagyon sokakban ellenérzéseket váltott ki.

• A 25 fős képviselő-testületben 19 független Önt támogatja. Jön az úthenger?

– Biztosan nem. A jó ügyek eddig is összekötötték a testületet. Szinte mindenki támo-gatta az oktatási intézmények felújítását, az útfelújítást vagy a bérlakások építését. Még a városi média élére is 100 százalékos támogatással választottunk igazgatót, ami nagy ritkaság. Bízom benne, hogy a jövőben is összekötik a tenni akarókat a jó ügyek. Rengeteg még a tennivaló, mindenkinek jut feladat. Lehet, akadnak gáncsoskodók, akik mindenben a hibát keresik, de hiszek az együttműködésben, és abban, hogy a legtöbben konstruktív hozzáállással képviselik majd a lakosokat.

• Tervez valamilyen változást a városi hivatalban, esetleg az alpolgármesteri posztokon?

– Nincs tervben változás, a jelenlegi felállásban folytatnánk. A mostani eredmény egy bizonyítvány volt rólunk és az elmúlt évekről. Ez nem csupán a városvezetés érdeme, hanem a képviselőké és a hivatal munkatársaié is, akik szintén sokat dolgoznak. Ha ez a csapatmunka ilyen visszajelzést kapott, akkor érdemes továbbvinni.

• Mikor lesz az alakuló ülés?

– November 24-én. Felállnak a bizottságok, amelyek esetén némi változások lehetnek az elmúlt időszak tapasztalatai alapján.

• Milyen javaslatok kerülnek a képviselők elé az év végéig?

– El kell fogadni a költségvetést. Folytatódik a munka, az elmúlt időszakban is érkeztek kérvények. Jelenleg is számos fejlesztés és pályázati előkészítés zajlik. Az oktatási intézményeinket és más létesítményeinket is érinti a mostani nehéz energetikai helyzet, amivel foglalkoznunk kell, növelnünk kell az energiahatékonyságot.

• Ellenfelei gratuláltak a megválasztásához?

– Egyikük küldött egy egyszavas SMS-t, de a Szövetség soraiból több visszajelzés érkezett. Sokan nem tudtak azonosulni azzal a negatív kampánnyal, amit a Szövetség 2-3 embere mozgatott, magukkal rántva a többieket. De a komáromiak véleményt mondtak, 25 képviselőből 22 lett független. Érdemes levonni a tanulságot, de tovább kell lépnünk, Komáromnak fejlődésre, nyugalomra és biztonságra van szüksége. Az eltérő vélemények tiszteletben tartásával össze kell tartanunk és gyarapítani a városunkat, mert az életünk közös.

(cs)

Keszegh Béla marad Komárom polgármestere
Profi, üres, negatív
Öten lennének polgármesterek Komáromban

Top