Vasárnap teljesen lezárják a komáromi Vág-hidat

Komárom. Május 17-én, vasárnap 9 órától 15 óráig teljesen lezárják a Vág-hidat abból a célból, hogy elvégezzék az átmeneti pillérrel megtámasztott szerkezet próbaterhelését. Ezalatt az idő alatt Gútán keresztül kell kerülni minden gépjárműnek – a 15 tonnánál nehezebb teherautók számára kijelölt terelőutat használva.

92094150_602542800604963_4301191214713012224_n

Tavaly decemberben elején kezdték, mostanra befejeződött a Vág-híd alátámasztása. Egyetlen utolsó dolog van még hátra, a megtámasztott híd próbaterhelésének elvégzése. Emiatt május 17-én, vasárnap 9 órától 15 óráig teljesen lezárják a Vág-hidat – tájékoztatta lapunkat Lucia Karelová, a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) szóvivője. A 15 tonnánál nehezebb járművek – néhány kivételtől eltekintve – már lassan egy éve nem hajthatnak rá a hídra, tavaly szeptember óta pedig hivatalosan is a kijelölt kerülőutat kell használniuk, ami Gútán keresztül vezet. Vasárnap fél napig minden gépjárműnek erre kell haladnia.

A sikeres műszaki teszt után lehet majd feloldani a 15 tonnás súlykorlátozást, ez hamarosan megtörténhet, a későbbiekben pedig újraasztfaltozzák majd a hidat. Az aszfaltozási munkák megkezdésére azonban még várni kell, mivel a legutóbbi információk szerint még az erre vonatkozó közbeszerzés sem zárult le. A híd újraburkolása miatt valószínűleg félpályás lezárás lesz, ami több napig tarthat és komoly fennakadásokat okozhat a közlekedésben – ahogy erre már tavaly ősszel is volt példa.

V2-e1569311561866

A közútkezelő szóvivője már áprilisban leszögezte, nem tervezik egy új Vág-híd építését, helyette az építmény teljes körű felújítására kerülhet sor. Érsek Árpád korábbi közlekedési miniszter februárban azt mondta, ez leghamarabb a jövőre kezdődhet meg.

(cs)

Kapcsolódó cikkeink:

Még dolgoznak a Vág-híd alátámasztásán

Elkezdték a Vág-híd aládúcolását

Óriási feháborodás a Vág-híd előtti dugók miatt

Top