Elkészült a billás körforgalomKomárom. Február elején pár napra lezárták az épülő Billa áruháznál kialakított körforgalmat abból a célból, hogy új aszfaltburkolattal lássák el az úttestet. Múlt keddre teljesen elkészült.

Mint arról többször is írtunk, a Billa üzletlánc új áruházat épít a Szakszervezetek utcája és a vasúti sínpályák által határolt magánterületen. Miután magánterületről van szó, az önkormányzatnak nem sok beleszólása volt abba, hogy mi épüljön a kérdéses telken. A beruházó ugyanakkor vállalta, hogy körforgalmat épít az itteni szűk és balesetveszélyes kereszteződésbe, illetve bővítenék az útszakaszt, hogy biztonságosabbá váljon az áruház és az előtte létesülő parkoló megközelítése.

Múlt kedden el is készült a körforgalom, sőt, néhány rövidebb útszakasz is teljesen új burkolatot kapott az épülő áruház mellett, az érintett járdákat is felújították. Mindezen költségeket a beruházó fedezte, annak ellenére, hogy városi tulajdonú infrastruktúrát érintettek.

Maga az áruház és az előtte létesülő parkolók építése is befejezéséhez közeledik, a korábbi tervek szerint március második felében az üzlet is nyithatja kapuit.

Háttérben az épülő Billa áruház

Hamarosan egy további körforgalom épülhet 200 méterre innen, az E. B. Lukáč utca és a Barátság utca találkozásánál (a KOMVaK főépülete előtt). Ezt a város saját pénzből finanszírozhatja. Tavaly novemberben az önkormányzat 29 ezer eurót különített el a részletes tervek kidolgozására, beleértve a Barátság utca szélesítését is a VII-es lakótelep irányába. Közlekedési szakértők szerint ez a körforgalom a most épült billással együtt nemcsak biztonságosabbá teszi a környék közlekedését, hanem folyamatosabbá, gördülékenyebbé is teszi a forgalmat. Ráadásul az egész város közlekedésére pozitív hatással lesz: minél több alternatív útvonalat használnak az autósok, a forgalom annál jobban oszlik el, így kevésbé terheli a csomópontokat, főutakat.

(csá)

Tervezhetik a körforgalmat
Fél év múlva nyithat az új áruház
Terítéken Komárom közlekedési gondjai

Top