Fél év múlva nyithat az új áruház

Néhány hete megkezdődött a Billa üzletlánc új áruházának építése Komáromban. Február végére tervezik az építkezés befejezését, az üzlet a jövő év első felében nyílhat meg. Ha a koronavírus is úgy akarja.

Két évvel ezelőtt írtuk meg, hogy új áruház épülhet a Szakszervezetek utcája, a Selye János utca és a vasúti sínpálya által határolt, sokáig elhanyagoltan álló területen. Akkor úgy tűnt, már 2019-ben megkezdődhet az építkezés, ám erre végül csak néhány hete került sor. Jelenleg az alapozás folyik.

Kvetoslava Kirchnerová, a Billa üzletlánc szóvivője kérdésünkre elmondta, az építési munkálatok befejezését február végére tervezik, azonban az időjárás, valamint a járványügyi helyzet is felülírhatja az ütemtervet. „Az áruházat a jövő év első felében szeretnénk megnyitni, vásárlóinkat és a nyilvánosságot tájékoztatjuk majd a pontos időpontról“ – közölte a szóvivő.

Az új áruház nagyjából hasonló területű lesz, mint a Billa másik két komáromi üzlete. Lesz húspult, friss grillezett húsokat, pecsenyéket is árulnak majd, sőt meleg leveseket is. Nyitáskor csak élelmiszerüzlet működik majd az áruházban, a bérelhető üzletegységek kialakítását egyelőre leállították.

Kiépítik a szükséges infrastruktúrát, mintegy 86 parkolóhelyet, beleértve négyet a mozgássérültek számára, továbbá bevásárlókocsi- tárolókat, az áruellátáshoz szükséges utakat, bekötőutakat és járdákat. Nemcsak magánterületen fejlesztik az úthálózatot, hanem a szomszédos városi telken is.

A városi képviselők két évvel ezelőtt jóvá is hagyták, hogy az építkezés idejére a beruházó bérbe vehesse ezeket a városi területeket abból a célból, hogy egy körforgalmat létesítsen a Szakszervezetek utcája, az E. B. Lukáč utca és a Selye utca balesetveszélyes kereszteződésében, továbbá újítsa fel és bővítse a járdákat a környéken, illetve a Selye utca és a Szakszervezetek utcája itteni szakaszait is kiszélesítse. Ezeket a közlekedési fejlesztéseket a beruházó finanszírozza, Kvetoslava Kirchnerová szerint a megvalósításuk ideje függ majd az időjárástól, valamint a helyi szervekkel folytatott egyeztetésektől is.

(csaba)

Top