pay me to do your homework business paper writing services statistics homework services compare and contrast essay samples for college are online paper writing services legit pay you to write my essay australia cheap

Czékus Péter a városi média élén

Czékus Pétert választották meg a Komáromi Városi Televíziót működtető és a Komáromi Lapokat kiadó Com-Média önkormányzati cég élére. Batta György korábbi ügyvezető igazgató egy évvel ezelőtti lemondása után átmeneti jelleggel már eddig is ő irányította a városi médiavállalatot.

tevet-nez

A Com-Média Kft. ügyvezető igazgatói posztjára kiírt pályázatra ketten jelentkeztek, a két pályázót legutóbbi ülésén hallgatta meg a komáromi képviselő-testület. Varga Róbert komáromi fotós, operatőr bemutatkozásában hangsúlyozta, 20 évvel ezelőtt már állt a városi televízió élén, korábban a magyar köztévének és a Duna Televíziónak is tudósított. Úgy vélte, a legfontosabb a városi tévé színvonalának emelése lenne, színesebb műsorokra lenne szükség, illetve jobban kellene ügyelni arra, hogy a magyar nyelven megszólaló bemondók, riporterek megfelelően hangsúlyozzanak – szerinte akár az ügyesebb gyerekek is szebben bánnak a magyar nyelvvel, mint a városi médiacég néhány alkalmazottja. Felrótta azt is, hogy a sugárzott képminőség alacsony, pedig ennek javításához csupán egy pár ezer eurós dekóder beszerzésére lenne szükség. Arra a képviselői kérdésre, hogy mennyire ismeri a városi médiacég működését, struktúráját, elismerte, nem igazán van képben. Varga Róbert nem volt túl meggyőző abban a tekintetben, hogy hogyan képzelné el a tévé és a Komáromi Lapok fejlesztését az elkövetkező 4 évben.

Czékus Péter, a Com-Média jelenlegi ügyvezető igazgatója korábban szerkesztőként, riporterként, fotósként és tördelőként is dolgozott a Komáromi Lapoknál, illetve a városi tévénél. Szerinte egyértelmű, hogy növelni kell a médiacég bevételeit – például több hirdetéssel, reklámmal. Különösen a városi tévé esetében nagyon szerény a reklámbevétel. Czékus szerint átszervezéssel költséghatékonyabbá tehető a működés is, bizonyos munkaköröket össze lehetne vonni – nem biztos, hogy kell külön vágó, külön főszerkesztő. Hangsúlyozta azt is, hogy a jövőben az igazgatónak csak az átszervezéssel, irányítással és bevételek növelésével kellene foglalkoznia – a médiatartalom előállítása nem az ő feladata lenne, mivel mindenre nem juthat ideje.

Arra a képviselői kérdésre, hogy milyen a médiacég anyagi helyzete, nincs-e csődközeli állapot, mint az előző igazgató idején, 2019 elején, az igazgató kijelentette: a helyzet jobb, nincsenek 60 napon túli kifizetetlen számláik. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, ha sikerül plusz forrásokat bevonni, a médiacég kisebb városi támogatásból is működhet – a jelenlegi évi 150 ezer euró helyett mondjuk 120 ezer is elegendő lehet. Azzal kapcsolatban, hogy mennyire szócsöve a tévé és az újság a mindenkori városvezetésnek, Czékus úgy vélekedett, figyelembe kell venni a városi média célját, azt, hogy a város tulajdonában van – elsősorban az a feladatuk, hogy a város által fontosnak tartott témákról tájékoztassanak és nem a botránykeltés.

A testület végül egyértelmű döntést hozott az igazgató személyéről. A jelenlévő 22 képviselő egyhangúlag támogatta, hogy Czékus Péter legyen – maradjon – a Com-Média Kft. ügyvezető igazgatója.

(csaba)

Kapcsolódó cikkeink:

Tovább keresik a médiavezetőt

Menteni kell a városi médiacéget

Húszéves a városi tévé

Top