Családi házak építését szorgalmazzák Ifjúságfalván

Ifjúságfalva. Régiónk legfiatalabb településén, az alig több mint 70 évvel ezelőtt létrehozott Ifjúságfalván a nehézségek ellenére tavaly is több beruházást sikerült megvalósítani. Idei terveik között új, családi házas övezet kijelölése is szerepel.

„A 2020-as év különleges volt mindannyiunk számára, de azért igyekeztünk tenni a dolgunkat – kezdte az értékelést Gönczöl Gabriella polgármester. – Egy, a régió nagy részét magában foglaló projektnek köszönhetően komposztáló edényeket kapott minden háztartás, több mint száz gyümölcsfát és egyéb fafajtát ültettünk ki a település különböző részein, de esőkertet és rovarhotelt is létesítettünk. Egy elektromos autók töltésére szolgáló állomással is bővült a község. Ugyancsak tavaly adtuk át a műfüves multifunkcionális pályát a focipálya melletti területen, amely Tuska Marcel pályagondok felügyelete mellett működik. Lényeges megjegyezni, hogy a képviselőtestület döntése alapján csakis amatőr sportolók vehetik igénybe a pályát.” A polgármester megemlítette továbbá a kamerarendszer bővítését, amely a lakosok biztonságérzetét növeli. A járvány miatt sajnos elmaradtak a szokásos rendezvények, mint például a tökfaragó verseny, a Mikulás ünnepség és a nyugdíjas nap is. Ennek ellenére helyi vállalkozók támogatásának is köszönhetően a 15 évnél fiatalabb gyermekek most is kaptak ajándékcsomagot, ahogyan a 60 év feletti nők, valamint a 62 év feletti férfiak is.

„Tervekből idén sincs hiány – tájékoztatott Gönczöl Gabriella. – Megemlíteném a Kisszigeti erdő térségében lévő pihenőzóna bővítését, amire pályázati pénzből szeretnénk előteremteni a pénzt. Sport és kulturális jellegű pályázatokat is benyújtottunk, ezek, valamint egyéb közösségi rendezvények megvalósítása a járványügyi helyzet alakulásától függ majd. Terveink között szerepel a vízvezeték bővítése is azokon a helyeken, ahol ez még hiányzik. Már régóta szeretnénk Wifi-pontokat kialakítani, a sikeres közbeszerzésen múlik, hogy mikor válik valósággá.” A legnagyobb volumenű tervük azonban a családi építkezések elősegítése a fiatalok számára. A falu szélén, a töltés közelében lévő üres terület jöhet számításba. Az utca egyik fele már benépesült új építésű házakkal, a másik oldalon is ezt szeretnék. „Külön öröm számomra, hogy sok fiatal költözne szívesen községünkbe, ráadásul ez a terület a lehető legcsendesebb része a falunak. Akár 15 családi házat is fel lehetne itt építeni. Jelenleg a terület tulajdonosainak a felkutatása folyik. Ezenkívül több vállalkozó jelezte azon igényét, hogy területet szeretne vásárolni községünkben különböző tevékenységek céljából. Ezekkel is foglalkozunk majd az elkövetkezőkben” – tette hozzá Gönczöl Gabriella.

-nt-

Kapcsolódó cikkeink:

Félidőben: interjú Hetény polgármesterével
Félidőben: interjú Komárom polgármesterével
Félidőben: interjú Naszvad polgármesterével
Félidőben: interjú Izsa polgármesterével

Top