Új üzletsor épül Komáromban

Az elmúlt években sorra nyíltak a nagy bevásárlóközpontok, illetve a kisebb üzletek Komáromban a Pozsonyi út mentén, mára egy bevásárlónegyed alakult ki a környéken. A folyamat nem áll meg, jövőre további 4-5 üzlet nyithatja meg kapuit.

SONY DSC

A Family Centerhez hasonló üzletsor épül

Másfél éve bővítették a Merkury Market áruházat, tavaly pedig a lengyel tulajdonú áruház mögött, a Jedlik Ányos utcán a Lidl épített új hipermarketet, mely két hónapja nyitotta meg kapuit. Hamarosan egy újabb üzletsor épülhet a szomszédos telken, ahol további kisebb üzletek nyílnak. Ehhez a beruházáshoz is szükséges az új városfejlesztési terv elfogadása, ami két hónapja gyakorlatilag megtörtént, illetve márciusban véglegesen jóváhagyhatja a képviselő-testület.

Józsa Lajos, a terület menedzselésével megbízott ALTAGRIC Reality ingatlaniroda vezetője megkeresésünkre elmondta, napokkal ezelőtt végleg eldőlt, hogy egy komáromi tulajdonú vállalat, a Korzo Komárno s.r.o. vásárolja meg az új Lidl melletti telket (az Olymp’s Door céggel szemben), ahol egy hasonló üzletsort épít, mint amilyen az innen nem messze található Family Center. Információink szerint már most komoly érdeklődők vannak, alapvetően olyan ismert láncok egységei költöznének ide, amelyek eddig még nem voltak jelen Komáromban. Megkeresésünkre a cég egyik tulajdonosa elmondta, egy folyamat elején járnak, ezért felelőtlenség lenne konkrétumokról beszélnie.

Mint megtudtuk, egyelőre nem keltek el a Lidl és az üzletsor mögötti területek. Ennek egy részén – az áruházakhoz, boltokhoz közelebb eső telkeken – további üzletek, irodák, raktárak épülhetnek, esetleg kisebb könnyűipari gyár költözhet ide. Egy komáromi élelmiszeripari cég már jelezte is érdeklődését erre a területre. A távolabb eső, mintegy 2,7 hektáros rész azonban továbbra is nehézipari beruházóra vár. Tavaly két potenciális beruházóval is előrehaladott tárgyalások folytak, ám végül nem született megegyezés: egy svájci társaság végül Dél-Komáromot választotta a rendkívül kedvező, 15 euró/négyzetméteres „dömping“ ár miatt, de például német és török érdeklődők is voltak. „Egy lengyel tulajdonú társasággal továbbra is élnek a tárgyalások, meglátjuk, sikeresek lesznek-e“ – fűzte hozzá az ALTAGRIC Reality vezetője.

SONY DSC
Itt épül fel az üzletsor

Az ingatlaniroda egy másik komáromi terület menedzselésével is foglalkozik, mégpedig az érsekújvári főút melletti, beépítetlen 20 hektáros területével, mely az izsai letérőtől a város irányába húzódik. Mint arról korábban beszámoltunk, itt a főút mentén egy sávban üzletek, áruházak épülhetnének, mögötte további kereskedelmi célú egységek, vagy könnyűipari üzemek létesülhetnének, az árvízvédelmi gáthoz legközelebb eső részen pedig akár nehézipari beruházó is megtelepedhetne. Józsa Lajos hangsúlyozta, a területtel szomszédos kertek tulajdonosainak érdekeit is figyelembe veszik, hogy közvetlenül a kertek mellett ne épüljön valamilyen nehézipari gyár, ami zavarná őket. Hozzáfűzte, jelenleg az a céljuk, hogy az egész 20 hektárnyi területet egészben értékesítsék, de elképzelhető, hogy végül két részre bontják a telket, és külön-külön kínálják eladásra – egy üzleteknek fenntartott részt, és egy ipari zónát.

(csaba)

Kapcsolódó cikkeink:

A fejlesztésre szavaztak

Üzletsor és ipari zóna az újvári főút mentén

Bevásárlónegyed a város szélén

Top