Új urnafal az ógyallai temetőben

Bár tájainkon korábban nemigen volt szokás a hamvasztás, a temetkezési vállalkozók egybehangzó állítása szerint mára már a temetések negyven százaléka urnás temetés.

Ez a tény, valamint a temetkezési helyek korlátozott száma készteti az önkormányzatokat arra, hogy urnafalakat építsenek a temetőkben. Ógyallán az elmúlt év végén fejeződött be a két urnafalat tartalmazó kolumbárium építése, amely a halottas ház közvetlen közelében kapott helyet. A város saját költségvetésből 16 ezer eurót fordított erre a célra. A hamvakat tartalmazó urnák tárolására összesen 48 rekesz áll rendelkezésre, és mindegyikbe két urnát lehet elhelyezni. Az idei év elején a környezetet szeretnék rendbe rakni, térkövezni, padokat, gyertya elhelyezésére szolgáló állványt helyeznek ki az urnafal közelében, és egy napelemes lámpa telepítése is tervben van. Ezt követően a kolumbáriumot is üzembe helyezik.

A bérlés módjáról további tájékoztatás a városi hivatal szolgáltatási részlegén, a 035/3700 236 telefonszámon kérhetnek a lakosok.

(miriák)

Temetőink mindenszentek előtt
Változó temetkezési szokások

Top