Teljes nyitás az iskolákban

Jövő hétfőtől minden alap- és középiskolába visszatérhet az összes tanuló. Egyelőre azonban ez önkéntes alapú – ahogy ez az 1-5. évfolyam esetében is volt.

Az alapiskolák 1-5. évfolyamos tanulói és az óvodások már június elsejétől visszatérhettek tanintézményeikbe úgy, hogy az iskolák esetében egy osztályba legfeljebb 20, az óvodáknál egy csoportba legfeljebb 15 gyerek kerülhetett. Hétfőtől (június 15-től) ezt a számbeli korlátozást is feloldották. Ugyancsak eltörölték azt az óvintézkedést, hogy reggelente, az iskolába/óvodába lépéskor az összes tanuló testhőmérsékletét meg kell mérni – ez a továbbiakban csak ajánlás, illetve elég szúrópróbaszerűen hőmérsékletet ellenőrizni. Lehet majd iskolai tömegrendezvényeket is tartani az országos tiszti főorvos előírásainak betartása mellett. Szintén enyhítés, hogy az iskolák egy nap 9 óra helyett 10 órán keresztül lehetnek nyitva.

Jövő hétfőtől (június 22-től) pedig az alapiskolák 6-9. évfolyamos tanulói és a középiskolák, gimnáziumok diákjai is visszatérhetnek az iskolapadba. Ez most sem kötelező, a szülők dönthetnek úgy is, hogy június 22. után sem engedik gyereküket tanintézménybe, és továbbra is távoktatásban vesznek részt a tanév utolsó napjaiban. Az újranyitás után először iskolába látogató diákok esetében megmarad a kötelezettség, hogy a szülőnek becsületbeli nyilatkozatot kell tennie, miszerint gyermeke nem mutatja fertőző betegség tüneteit.

Komárom: a gyerekek bő harmada maradt otthon

Komáromban az 1-5. évfolyamos tanulók 63,9 százaléka kezdett el újra iskolába járni június elsejétől, a többiek otthon maradtak és továbbra is távoktatásban részesülnek. Ez az arány gyakorlatilag pontosan annyi, mint az országos adat – 63 százalék. A komáromi óvodások 62 százaléka ugyancsak újrakezdte az óvodát, ezzel szemben országosan csak a gyerekek 50 százalékét vitték szüleik oviba.

Layout 1

(cs)

Top