Szavazzon a zöld oázisra!

Komárom. Február 19-ig lehet szavazni az Ekopolis Alapítvány és a Slovnaft Rt. környezetvédelmi pályázatára beérkezett projektekre, köztük a komáromira, amely egy zöld oázis kialakítását célozza a Holt-Vág melletti térségben. Sikeres pályázat esetén őshonos fákat, konkrétan kocsányos tölgyeket ültetnek ki, valamint interaktív, tájékoztató játékelemeket helyeznek ki a Holt-Vág mentén.

A Slovnaft idén is összesen 60 ezer euróval támogatja a nyertes pályázatokat, megyénként kettőt-kettőt, projektenként 1000-5000 euró nagyságrendben. Az idei, immár 15. évfolyamot a Jövőt ültetünk (Sadíme budúcnosť) jelszó alatt hirdették meg, és elsősorban faültetésre, valamint a zöldterületekről való gondoskodásra lehet fordítani az elnyert összeget. Az elmúlt 14 évfolyam során összesen 347 pályázatot támogattak 867 700 euró értékben.

Szavazni az oazy.sk honlapon lehet, ahol az egyes kerületeken belül (görgessen lejjebb!) ki kell választani azt a pályázatot, amelyet szavazatunkkal támogatni szeretnénk. A voksokat február 19-én délután 17 óráig fogadják, az eredményt másnap teszik közzé. A nyerteseknek október 15-ig kell megvalósítaniuk a pályázatban vállaltakat.

(v)

Kapcsolódó cikkeink:

Biztonságosan nyaralunk: kikapcsolódási tippek régiónkból
Többet kínál az újrainduló csónakkölcsönző
Zöld válasz: Biológiai sokféleség a fenntartható jövőért

Top