Szavazz! Szabadidőpark a verseny tétjeKomárom is benevezett a Kaufland üzletlánc szavazós versenyébe, melyen szabadidőparkot nyerhet a hét legtöbb voksot gyűjtő település. A „Žihadielko pre Komárno” civil facebook-csoport most is felvállalta a szavazás népszerűsítését.

A K Park elnevezésű versenybe 36 város és városrész kapcsolódott be, közülük az első hét helyezett nyer szabadtéri sport- és pihenőparkot. A szavazás január 6-án vette kezdetét, egy regisztrált telefonszámról naponta egy voksot lehet leadni, egészen február 16-ig. A versenybe a www.kauflandpark.sk weboldalon keresztül lehet bekapcsolódni.

A szavazás népszerűsítését és irányítását a Žihadielko pre Komárno elnevezésű facebook-csoport vállalta magára. A civil csoport oroszlánrészt vállalt abban is, hogy az elmúlt években Komárom három méhecskés játszóteret nyert a Lidl áruházlánc versenyén.

A megnyerhető szabadidőpark több aktív pihenést szolgáló elemet foglal magába. Görkoris elemeket, pingpong-asztalt, streetball-pályát, szabadtéri edzőgépeket, kisebb mászófalat, továbbá ülőhelyeket, kerékpárállványt. A szavazók maguk is nyerhetnek, összesen 30 darab Samsung Galaxy A32 típusú okostelefont sorsolnak ki a voksolók között.

Fontos tudnivaló, hogy a beérkező szavazatokat súlyozzák egy koefficiens segítségével. Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb népességű városról van szó, annál kevesebbet ér egy szavazat, függően a lakosok számától. Vagyis Komáromnak bele kell húznia, hiszen a nyolcadik legnépesebb településként vesz részt a versenyben – hívta fel a figyelmet Lévai Silvia, a civil csapat koordinátora. Ha Komárom sikerrel jár, a megnyert szabadtéri fitneszpark az Erzsébet szigeten épülhet meg, a strandröplabda-pálya mellett. Járásunkból csak Komárom versenyez, ugyanakkor a szélesebb régióból Dunaszerdahely és Léva is megküzd a K Parkokért.

(cs)

Top