Régészeti kutatás miatt áll az építkezésKOMÁROM. Az előre meghatározott ütemterv szerint, még június 26-án elkezdték a felújítási munkálatokat a Jókai és a Ferencesek utcák közötti parkolóban. A felújítás része annak a beruházásnak, melynek keretében 16 utca kap teljesen új aszfaltréteget a városban. Az említett parkolóban azonban egy ideje leálltak a munkagépek. Komárom alpolgármesterét kérdeztük, hogy miért szünetelnek a munkálatok.

IMG_7077

„A Jókai és a Ferencesek utcák közötti parkoló műemlékvédelmi zónában van. Mivel földmunkák is folynak az említett útszakaszon, a Műemlékvédelmi Hivatal az útfelújítás engedélyeztetéskor kötelezte a várost, hogy a földmunkák csak az ő felügyeletük alatt végezhetők el, tehát a városnak régészeti kutatásokat is kell biztosítania“ – válaszolta megkeresésünkre Keszegh Béla alpolgármester.

„Jelenleg ennek értelmében a régészeti kutatásokat a város a Duna Menti Múzeum szakemberei által biztosítja a parkolóban. Az útfelújítási munkák előreláthatólag augusztus hónap folyamán, a Műemlékvédelmi Hivatal együttműködésével és a régészeti kutatásokkal összhangban folytatódnak” – tájékoztatott az alpolgármester.

-szt-

Kapcsolódó cikkek:

Kezdődik a nagy útfelújítás

Nagy lépés előre

Top