Péntektől ismét Borkorzó

Szeptember 5. és 7. között rendezik meg a 7. Komáromi Borkorzót. Idén 11 borászat kínálja minőségi nedűit, emellett két kisebb színpadon színes programokkal várják a vendégeket Komárom belvárosába. A Jókai Színháznak köszönhetően nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is jól szórakozhatnak majd.

Kilenc hazai és két magyarországi borászat vonulhatja fel jobbnál-jobb borait az idei fesztiválon, de természetesen finom ételek is segítik a kóstolást. Jönnek a régió legismertebb borkészítő mesterei – Kasnyik Gábor és Tamás, Bott Frigyes, Strekov 1075 – Sütő Zsolt, Mátyás család és Hengerics Péter. Magyarországról a Preisendorf és a Kősziklás borászat érkezik.

A Korzó Színpad az ivókút szomszédságába kerül a Klapka téren, itt inkább zenei produkciók váltják majd egymást, fellép a Memória Társulat, a Barátság cigányzenekar, Kovács József és zenekara, Zsapka Attila és Emmer Péter, a Vidám fiúk fúvósegyüttes, a Komáromi Dixieland Band, az Eli Trio, a Kantantína Dalkör, a Klapka Dalkör, a Junior táncegyüttes, a Dunajíček és Dunaj folklóregyüttesek és a Pengő zenekar. A Borkorzó keretében kerül sor a „Duna Arany Párlata“ verseny ünnepélyes eredményhirdetésére is.

A Jókai Színpadot a Szentháromság-szobor tövében állítják fel, itt a Jókai Színház művészei szórakoztatják majd a vendégeket. Pénteken és szombaton délután gyermekfoglalkozásokkal is várják a családokat. Az idei program része a már hagyományossá vált Jókai bableves-főző verseny, melyre az Anglia-parkban kerül sor. Szeptember 2-ig lehet nevezni a rendezvény honlapján, ahol a részletes programról is tájékozódhat.

A Borkorzót pénteken 16 órakor nyitják meg a Klapka téren, a fesztivál vasárnap estig tart.

(kb)

Top