Nagy Tamás az új járási elöljáró

Komárom. Még a karácsonyi ünnepek előtt új vezetőt nevezett ki a kormány a Komáromi Járási Hivatal élére. Nagy Tamás korábban a Comorra Servis városi cég igazgatója is volt.

Tavaly év végén csaknem az összes járási hivatal élén személycserék történtek. Kormányváltás után ez nem meglepő, miután a járási hivatalok a belügyminisztérium alá tartoznak, az államigazgatás régiós szintjén helyezkednek el, a vezetőiket pedig a kormány nevezi ki a belügyminiszter javaslata nyomán – a járási elöljárói tisztség alapvetően politikai funkciónak számít.

A kormány döntése értelmében december 21-től Mihály Marek helyett Nagy Tamás áll a Komáromi Járási Hivatal élén. Nagy Tamás ismerős lehet a komáromiaknak, hiszen 2007-től 5 éven át a KFC elnöke volt, 2014-től 2020 májusáig a Comorra Servis városi járulékos szervezetet vezette, mostani kinevezéséig pedig a Nyitra megyei regionális útkezelő vállalat komáromi részlegének igazgatójaként dolgozott. 2022-ben a Smer-SD és az SNS közös jelöltjeként indult a Nyitra megyei önkormányzati választásokon, sikertelenül – 1 878 szavazatot szerzett a Komáromi járásban.

Mihály Marek korábbi elöljáró egy éven keresztül – 2022. december 15. óta – állt a járási hivatal élén.

A Komáromi Járási Hivatalnak nyolc részlege van, melyek közül hétnek a Kertész utcai, 2020 tavaszára megújult Ügyfélközpont ad otthont. Az épületben található a földügyi és erdészeti részleg, a környezetvédelmi, a válságkezelési, a vállalkozási, a szervezési, a közlekedésügyi, továbbá az általános belső ügyosztály. Az épületben székel a rendőrség több osztálya, itt adják ki a személyi okmányokat, de a jármű-nyilvántartási osztály is itt működik. Egyedül a Telekkönyvi Hivatal (Kataszteri Hivatal) található az ügyfélközpont falain kívül – az Erzsébet-szigeten.

(cs)

Top