Mi a helyzet a KFC háza táján?

A nemrég 120. évfordulóját ünnepelő patinás egyesületet sem kerülte el a koronavírus okozta felfordulás. A bajnokság több mint két hónapja áll, a Sport utcai stadion környékén pedig május elejéig meglehetősen nagy volt a csend.

97744276_871285410050674_1554856462700773376_n

Azóta a felnőtt csapat tagjai a jelenlegi szabályok betartásával már edzésbe álltak, és arról is hallani, hogy a szlovák országos másodosztály küzdelmei, az extraligához hasonlóan, szigorú feltételek mellett hamarosan újraindulhatnak. Hogy mi történt a március közepétől május elejéig tartó időszakban, arról lapunk kérésére Konczer András, a klub sajtómenedzsere számolt be. Elmondása szerint a játékosok otthon, hazai körülmények között készültek, a kiadott edzésterveknek megfelelően. Mint mondta, természetesen annak örülnének, ha a jelenlegi helyzet minél hamarabb véget érne és ismét a labdarúgással foglalkozhatnának. „Az U15-ös és fiatalabb korosztályaink számára a Nyugat-Szlovákiai Labdarúgó Szövetség (ZsFZ) döntése értelmében a bajnoki idény már befejeződött, a többi csapatunkkal a Szlovák Labdarúgó Szövetség (SFZ) döntéseihez kell igazodnunk“ – tette hozzá.

A járvány a klub szempontjából különösen rosszkor jött, hiszen a 120. évfordulót mérkőzések előtti, illetve félidei ceremóniákkal ünnepelték volna, szurkolók nélkül azonban mindezekre aligha kerül sor, legalábbis ebben a szezonban minimális az esélye. A klub a speciális alkalomból különleges emléktárgyakkal is készült, melyeket a hivatalos weboldalon kívül a pálya mellett is meg lehetett volna vásárolni. A klub tájékoztatása szerint a kínálatot folyamatosan új elemekkel bővítenék, e téren a szurkolók kéréseit is figyelembe veszik.

A felnőtt csapat tehát már készül a folytatásra, de felmerül a kérdés, vajon hol fogják játszani a mérkőzéseket, illetve van-e valamiféle előremozdulás az új stadion ügyében? Értesüléseink szerint a felújításhoz szükséges dokumentumok készítése, a különböző engedélyek intézése zajlott az elmúlt hónapokban, jelenleg az építkezési engedélyek kiadására várnak. Ha ez megtörténik, a munkálatok elkezdődhetnek – a csapat az építkezés ideje alatt Ógyallán fogja játszani a mérkőzéseit.

A szóbeszéd szerint Komárom város és a klub között megromlott a viszony az elmúlt hónapokban, de Kovács Dávid, a városi sportbizottság elnöke cáfolta ezt. „A város mindig konstruktívan állt a KFC ügyeihez, hiszen a komáromi labdarúgás közügy, sosem lehet magánügy. A legnagyobb múltú klubról van szó, a város mindig a KFC sikereiben volt érdekelt. A pletykákkal kapcsolatban úgy fogalmaznék, kommunikációs problémák léptek fel, melyeket remélhetőleg sikerül orvosolni. A felek már tárgyalóasztalhoz ültek, és bízom abban, hogy mindenki azon lesz, hogy a jövőben gyakrabban beszélgessünk egymással. A közös ügy érdekében félre kell tenni a személyes ellentéteket, sőt, az sem baj, ha nem értünk mindenben egyet. Ugyanakkor a lehető legnagyobb mértékben együtt kell működnünk, tulajdonképpen nincs is más választásunk. Csakis így lehet elkerülni az esetleges félreértéseket, és hatékonyabban haladni a kitűzött cél felé. Ez pedig nem is lehet más, mint a sikeres csapat és a zökkenőmentes stadion felújítás, mely a komáromi sport jövőjét szolgálja” – mondta el Kovács Dávid.

Az országos másodosztály küzdelmeinek folytatásával kapcsolatban még nincs biztos forgatókönyv, úgy tudjuk, az egyik lehetséges változat, hogy a csapatok június elején léphetnének először pályára, és heti két mérkőzést játszanának. A közönségnek azonban még várnia kell, ugyanis ősznél hamarabb szinte biztosan szurkolók nélkül játsszák majd a mérkőzéseket.

(d)

(Cikkünk a Delta május 19-i számában jelent meg.)

120 éves a KFC

Nem kutyaólat készülünk építeni

Komáromi cég tervezi a KFC új stadionját

Top