Megújult a komáromi óvoda

A tanévkezdésre megújult a Béke Utcai Óvoda külseje. Szigetelték a falakat, a tetőzetet, ami jelentősen növeli majd az energiahatékonyságot. Az óvodában magyar és szlovák tanítási nyelvű csoportokban több mint 80 gyerekkel foglalkoznak.

Komárom sikeresen pályázott a Környezetvédelmi Alaphoz az óvoda energetikai hatékonyságának növelésére, 381 ezer eurónyi támogatást nyerve el. A közbeszerzés nyertese végül ennél jóval alacsonyabb összegért, 300 ezer euróért vállalta a kivitelezést, a költségekhez a város is hozzájárul az önrésszel.

A fejlesztés során szigetelték a teljes épületet, a régi tetőt újra cserélték. Ezzel együtt természetesen az épület külseje is új festést kapott. A hőszigetelésnek köszönhetően jelentősen javul az óvoda energiahatékonysága, kevesebbet kell majd költeni például fűtésre, ami lényeges szempont a jelenlegi árak mellett.

A Béke Utcai Óvodát 1957-ben nyitották meg, jelenleg 81 gyerek jár a 4 csoport egyikébe – három osztályban szlovák, egy osztályban magyar nyelven folynak a foglalkozások.

„Továbbra is a prioritások közé tartozik az oktatási intézmények felújítása, szeretnénk, hogy a komáromi gyerekek a legjobb körülmények között tanulhassanak. Az óvodákon kívül szinte az összes alapiskola esetében van benyújtott pályázati kérelmünk. Ezekre alapozva szeretnénk folytatni a felújításokat“ – mondta el Keszegh Béla, Komárom polgármestere.

Komáromban jelenleg 917 gyerek jár óvodába, közülük 735 az önkormányzat által fenntartott intézményeket látogatja. Összesen 11 épületben 12 városi óvoda működik, melyből 5-5 magyar és szlovák, továbbá 2 vegyes oktatási nyelvű intézmény. Az önkormányzati intézmények mellett 2 egyházi és egy speciális óvoda is működik a városban.

(d)

Magyar iskolába jár az elsősök kétharmada
Felújítások az iskolákban és óvodákban

Top