Megújult a futópálya és az úszómedence

Komárom. Október 21-én ünnepélyes keretek között avatták fel a Munka Utcai Alapiskola új futópályáját, egyúttal az iskola megújult úszómedencéjét is, aminek köszönhetően hosszú idő után újraindulhat az úszásoktatás.

A magyar iskolában 2020-ban újították meg a kinti sportpályát 43 ezer euróból. A beruházás költségeit részben a város fedezte, részben az iskola a saját költségvetéséből – illetve szülői és támogatói hozzájárulásból – biztosította. Ekkor a régi aszfaltburkolatot cserélték, majd rugalmas burkolattal látták el, ahová több sportág pályáját is kijelölték.Most pedig a korábbi salakos futópályát újították fel hasonló módon, továbbá a tanmedencét is rendbe tették. Ezúttal a teljes költséget, mintegy 260 ezer eurót az önkormányzat biztosította.

Az avatón az iskolások zenés műsora után Pálinkás Mária, a Munka Utcai Alapiskola nemrég kinevezett igazgatónője köszönte meg a fejlesztéseket a városnak, valamint elődjének, Károlyi Szikonya Juditnak. Megjegyezte, szeretnék bővíteni a sportágak kínálatát az iskolán belül. Szeptembertől már el is indult a teniszoktatás, a karate és a történelmi harcművészetek-szakkör, de az új futópályát kihasználva hamarosan az atlétikára is ráerősítenek. A megújult tanmedencével pedig végre ismét lehet úszásoktatást tartani az intézményen belül, ami olyan lehetőség a diákoknak, ami semmilyen másik térségbeli alapiskolában nem érhető el – a Munka utcai iskola ugyanakkor kész biztosítani a tanmedence használatát más oktatási intézményeknek is.

Keszegh Béla polgármester kiemelte, Komárom összes városi fenntartású alapiskolájának kültéri sportpályái rendbe lettek téve – a Munka utcai futópálya volt az utolsó láncszem. Hozzátette, a most véget ért választási ciklusban 4 millió eurót meghaladó összegből újultak az iskolák.

Közölte, egy szponzor, nevezetesen a REAL-K kft. – a Mészáros család – támogatásának is köszönhető, hogy folytatódhat az úszásoktatás a Munka utcán. (cs)

Átadták a Jókai iskola sportpályáit
Sok elsős évet halasztott Komáromban
Felújítások az iskolákban és az óvodákban

Top