Már működik az új sürgősségi központ

Múlt hétfő óta fogadja a pácienseket a Komáromi Agel Kórház újonnan épített sürgősségi fogadóközpontja. A korszerű egészségügyi berendezések, orvosi eljárások mellett a sürgősségi betegellátás menetét is átszervezték – az első páciensek kifejezetten elégedetten nyilatkoztak az új rendszerről és körülményekről.

Augusztus 8-tól működik a kórház új sürgősségi fogadóközpontja. Ettől a naptól fogva a teljesen új épületben működik a sebészeti és belgyógyászati sürgősségi felvétel is. Ide költözött a röntgen, a CT-vizsgáló, a szonográfia (1-es és 2-es számú). Az új sürgősségi központ előnye, hogy mostantól egy helyen végezhetik el az összes szükséges vizsgálatot, sőt, az ezt követő orvosi beavatkozásokat is, továbbá fekvőbeteg kórházi ellátás is elérhető.

Mindez azt jelenti, hogy a sürgősségi felvétel után a páciensek és látogatók a fogadóközpontból a pár éve ugyancsak teljesen megújult belgyógyászati pavilonba juthatnak, ahol a geriátria (idősgondozói részleg), az ideggyógyászati rendelő, a kardiológiai rendelő és a reumatológiai rendelő is működik, egyúttal a fekvőbetegrészlegek is.

Martina Pavliková, a kórház szóvivője szerint az új sürgősségi központ első páciensei nagyon meglepődtek, egyúttal nagyon elégedettek voltak azzal, hogy milyen szép környezetben látják el őket. Többen is hangsúlyozták, tetszenek nekik a szebb és nagyobb terek, hogy már nem kell nyomakodniuk, mint a régi várókban, illetve folyosókon. Volt, aki a recepciót dicsérte, más a felszereltséget.

„Amikor a komáromi kórházba kerültem, talán túl ambiciózus célom volt, hogy alapvetően javítsuk a szolgáltatásainkat, hogy kórházunk a 3. évezred színvonalát nyújtsa. Most viszont örülök, hogy ez részben sikerült. Mindenkinek óriási köszönet jár, aki hozzájárult az új sürgősségi központ létrejöttéhez. Bízom benne, hogy elsősorban pácienseink fogják díjazni, hiszen értük teszünk mindent“ – nyilatkozta Miroslav Jaška kórházigazgató.

A sürgősségi központot 12 új mobil kórházi ággyal, 9 vizsgálati és 3 szállító ággyal, 3 új műtővel, mennyezeti és mobilröntgennel, RTG-diagnosztikai állomással, 3 ultrahang-szonográffal, CT-berendezéssel, illetve a beteg életfunkcióinak vizsgálatához szükséges készülékkel, 4 anaszteziológiai készülékkel, 5 újjáélesztő készülékkel, vagyis defibrillátorral, valamint 2 műtőtoronnyal szerelték fel.

Az építészeti és műszaki szempontból is kivételes beruházás értéke 11,2 millió euró, ebből 8,2 millió uniós pályázati pénz, a többit saját költségvetéséből gazdálkodta ki a kórház. Nyitra megye 90 ezer eurót adott az épület környékének rendbetételére, parkosítására.

(cs)

Komáromi kórház: újabb ugrás a 3. évezredbe
Kórházunk a legjobbak között
Nincs veszélyben a komáromi kórház
Elkezdték az új sürgősségi központ építését

Top