Komárom nem nyert, a civil összefogás mégis győzhet

Múlt szerdán lezárult a Kaufland áruházlánc internetes szavazáson alapuló versenye, melyen az első 7 helyezett város és városrész egy szabadidőparkot nyerhetett. Csak hajszálon múlt, de Komárom végül a 8. helyen végzett, így lemaradt a nyereményről annak ellenére, hogy abszolút számokban a legtöbb voksot gyűjtötte. Ennek ellenére mégis győzhet a civil összefogás, pénzgyűjtést szerveznek.

Az elmúlt években három méhecskés játszóteret is nyert Komárom egy másik szavazós versenyen, elsősorban a Žihadielko pre Komárno elnevezésű facebook-csoport szervezőmunkájának köszönhetően. Most is ez a civil csapat állt az újabb verseny élére, azonban a végig szoros versenyben ezúttal nem sikerült megnyerni a K Park névre keresztelt sport- és szabadidőközpontot. Ez jelentős részben köszönhető a verseny szabályainak is, ugyanis a beérkező szavazatokat súlyozták egy koefficiens segítségével – minél nagyobb népességű városra voksoltunk, pontszámban annál kevesebbet ért a szavazatunk. Az élmezőnyben végzett városok közül Komárom volt a legrosszabb helyzetben: számszerűleg ugyan magasan a legtöbb szavazatot gyűjtötte, a koefficiens miatt azonban egy hajszállal lemaradt a már nyerő 7. helyről.

A fenti körülményekre hivatkozva megkérdeztük az áruházláncot, nem fontolgatják-e, hogy méltányosságból, a fairplay alapján Komárom is nyerhessen egy nyolcadik szabadidőközpontot, ám a Kaufland ezt határozottan elutasította. „A Kaufland Park projektjének szabályait pontosan lefektettük a verseny kezdete előtt. Ennek alapján 2022-ben hét szlovákiai helyszínen építjük meg a sport- és szabadidőközpontot“ – szögezte le Samuel Machajdík, az áruházlánc szóvivője.

A civil csapat azonban úgy döntött, ha a versenyen nem is sikerült, azon kívül mégis próbálnak „szerezni“ a városnak egy szabadidőközpontot. Ennek érdekében hamarosan pénzgyűjtést indítanak, hogy aztán az adományokból lehessen fedezni a költségeket. Egyelőre folyamatban van ennek szervezése, egy transzparens számla nyitása, a konkrétumokról facebook-oldalukon tájékoztatnak majd.

(cs)

Top