Komárom is segíti a Vág-hidas petíciótTöbb ezren írták már alá azt az online petíciót, melyben a környékbeliek kérik a komáromi Vág-híd azonnali felújítását, továbbá körforgalom kiépítését az izsai és a hetényi letérőnél. A napokban papír alapon is elkezdték gyűjteni az áláírásokat, hogy nyomatékosítsák a követeléseiket.

vaghid-1-e1570446932560

A Vág-híd kezelése a Szlovák Útkezelő Vállalathoz tartozik, amelynek illetékesei jelezték, hogy már 9-10 éve folyamatosan figyelmeztettek a híd rossz állapotára, azonban a közlekedési minisztériumban nem hagytak jóvá pénzforrást a felújításra. A rossz állapot miatt – átmeneti megoldásként – most kezdték el alátámasztani a hidat, de a teljes felújítás sorsa még bizonytalan. A híd elhanyagolt állapota – és a három napig tartó kátyúzás – komoly torlódásokat okozott az elmúlt napokban, csúcsidőben egy órát is várakoztak az autósok, mire be tudtak jutni Komáromba. Az aszfaltfoltozás befejezése után ugyan jelentősen javult a helyzet, ám most is naponta előfordul 10 perces araszolás.

Két hete online petíció indult Rozbroy Éva vezetésével, a múlt héten pedig papír alapon is elkezdték gyűjteni az aláírásokat. A petíciós bizottság elnöke Komárom polgármesterével, Keszegh Bélával is egyeztetett. „Minden segítséget megadunk a petíciós kezdeményezéshez, hogy felhívjuk az illetékesek figyelmét a helyzet komolyságára. Sajnos, Érsek Árpád közlekedési miniszter kerüli a találkozást a régió képviselőivel. Térségünkben a közlekedés fejlesztése szinte minden téren elhanyagolt, ami miatt minden járásbeli községre egyre nagyobb terhelés nehezedik” – fogalmazott a polgármester.

„A petícióban megfogalmazott fejlesztések nem csupán az egyre gyakoribb torlódásokról szólnak, hanem az emberek biztonságáról is, hiszen egyre gyakoribbak a balesetveszélyes helyzetek. Az új Duna-híd átadása további forgalmat és terhelést generál, pedig már most is előfordulnak kilométeres sorok. Máshol autópályák épülnek és nagy közlekedési fejlesztések zajlanak, Komáromban viszont elmaradtak a felújítások. Sok ezer aláírással akarunk hangot adni az elégedetlenségünknek” – nyilatkkozta Rozbroy Éva, a petíciós bizottság elnöke. A bizottság tagjai Domin István, Ipóth Szilárd, Kárpáty Ernő, Jancsóová Eva és Orosz Örs.

(d)

Top