Ketten pályáznak a médiacég élére

KOMÁROM. Ifjabb Batta György, a jelenlegi főszerkesztő és ideiglenes ügyvezető igazgató, városi képviselő, továbbá Katona Gábor kultúrmenedzser, pénzügyi tanácsadó pályáznak a komáromi városi médiacég, a Com-Média élére.

tevet-nez

Érdeklődésünkre mindketten megerősítették, hogy megpályázták a Komáromi Lapokat kiadó és a városi televíziót működtető Com-Média ügyvezető igazgatói posztját.

Ifj. Batta György diplomás újságíró, lapunknak korábban úgy nyilatkozott, kicsit saját gyermekének érzi a városi médiát, hiszen 20 éve, a televízió indulásakor ő mondta fel az első műsorvezetői szöveget. Hosszú évek óta főszerkesztő, néhány hónapja pedig ideiglenesen megválasztották a médiacég igazgatójának is – igaz, emiatt többen bírálták, hiszen városi képviselőként, a Híd-csoport tagjaként saját magára szavazott, és ezen az egy vokson múlott a sikere. Végül úgy döntött, nemcsak átmenetileg szeretné vezetni a Com-Médiát, ezért beadta pályázatát. Azt viszont leszögezte, pályázóként nem fog szavazni önmagáról.

Katona Gábor korábban a Jókai Színház szervezési osztályát vezette, de a tévés műfaj sem áll távol tőle, több reklámfilmen is Molnár Csaba komáromi filmrendezővel dolgozott együtt, jelenleg pedig pénzügyi- és adótanácsadóként dolgozik. Katona Gábor 2011-ben már megpályázta az igazgatói posztot, ám akkor közvetlenül a képviselő-testületi meghallgatás előtt kizárták őt a feltételek nem teljesítésére hivatkozva – maga az igazgatóválasztás pedig eredménytelenül zárult, Pék Zoltán maradt az igazgató. Valószínűleg ez a 6 évvel ezelőtti történet is oka annak, hogy megkeresésünkre elmondta, bár örömmel vázolja koncepcióját a városi médiát illetően, ezt először a képviselők előtt tenné meg, amikor sor kerül a meghallgatásra.

Erre valószínűleg a következő testületi ülésen, január végén kerülhet sor. Egyelőre nem történt meg a beérkező pályázatok kiértékelése, az ún. borítéknyitó bizottságot még nem hívta össze annak elnöke, Hortai Éva. Kérdésünkre elmondta, még a tervezett önkormányzati ülés előtt, vélhetően ezen a héten ez megtörténik.

(csá)

Top