Indulnak a beíratások minden járásbeli városban

Régió. A Komáromi járás mind a négy városában a jövő héten zajlanak a beiratkozások az alapiskolák első évfolyamába. Szükséges a leendő elsősök jelenléte is.

Gúta minden alapiskolájában egységes időpontokban lesznek a beíratások. Így a három magyar tannyelvű iskolába – Corvin Mátyás Alapiskola, II. Rákóczi Ferenc Alapiskola és a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpontba –, továbbá a szlovák tanítási nyelvű J. A. Komenský Alapiskolába is április 7-én, április 8-án és április 9-én, azaz csütörtökön, pénteken és szombaton. Takács Imre, a gútai közös tanügyi hivatal vezetője közölte, április 7-én és 8-án 13 órától 17 óráig, míg április 8-án 8 órától 12 óráig tart a leendő elsősök beíratása.

Ógyalla magyar tanintézményébe, a Feszty Árpád Alapiskolába és Óvodába április 7-én és 8-án 14 órától 17 óráig lehet beíratni a tanköteles gyerekeket, április 9-én, szombaton pedig délelőtt 9-től 12 óráig várják a leendő elsősöket és szüleiket. A Konkoly-Thege téri szlovák alapiskolában április 7-én és 8-án 13 óra és 17 óra között lesz a beiratkozás.

A naszvadi magyar tannyelvű alapiskolába és a szlovákba is egységesen április 7-én és 8-án 13 órától 17 óráig van lehetőség a gyerekek beíratására.

Előző számunkban részletesen tájékoztattunk a komáromi alapiskolák beiratkozási menetéről. Eszerint tehát előzetes egyeztetést követően április 6-án, 7-én és 8-án – szerdán, csütörtökön és pénteken –, mindegyik napon 12 órától 17 óráig zajlanak a beiratkozások a város 7 alapiskolájában, beleértve a Marianum Egyházi Iskolaközpontot is.

Néhány iskolában lehetőség van előzetesen online jelentkezni (a tanintézmény weboldalán keresztül), ám mindenhol szükséges a jelenléti beiratkozás is a megadott időpontokban. Tehát a gyermeknek a szülők, vagy legalább az egyik törvényes képviselő kíséretében fel kell keresni az iskolát beiratkozás céljából. Ha csak az egyik szülő lesz jelen, fel kell mutatnia a másik törvényes képviselő felhatalmazását, hogy eljárhat a nevében – ugyanakkor közjegyzői hitelesítésre nincs szükség. A beiratkozáskor be kell mutatni mindkét szülő személyi igazolványát (esetlegesen a gyermek elhelyezéséről szóló bírósági végzést), továbbá a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.

Azon gyerekeket kell beíratni az első évfolyamba, akik 2022. augusztus 31-ig betöltik 6. életévüket. A minisztérium rendelete értelmében április hónap folyamán (április 30-ig) az ország összes alapiskolájában le kell bonyolítani az elsősök beíratását.

(cs)

Top