Indul a nyár a strandfürdőkben!

Régió. Két év után idén valószínűleg végre olyan nyári szezon lesz régiónk fürdőiben és strandjain, amikor nem kell semmilyen járványügyi korlátozással számolni, így a korábban megszokott módon és programokkal várhatják a fürdőzni vágyókat. Összeállításunkból megtudhatja, hol, mikor, mennyiért csobbanhat egyet.


Észak-komáromi strandfürdő

A városi strandfürdő kinti része idén is június elsején nyitott meg, mind a hat medence használható, ahogy a csúszdatorony is. Kollár Gábor, a termálfürdőt üzemeltető Comorra Servis igazgatója elmondta, felkészültek a nyári szezonra. Néhány kisebb fejlesztés is történt, így a csúszdákat felújították, egy, a környéken másutt nem található légtrambulinnal bővült a játszótér, továbbá a büfék üzemeltetőjét is lecserélték – mostantól a két büfét, a bárt és a fagyizót más-más vállalkozó működteti, ami vélhetően a színvonal növekedését is magával hozza. A kínálatban lesz kürtőskalács, lepény, valamint egy koktélokat árusító stand is üzemel. Az igazgató egyúttal arra kérte az autóval érkező vendégeket, hogy a vár melletti gyűjtőparkolót használják, amely a bejárattól legfeljebb 200 méterre van.

Nyitvatartás hétfőtől vasárnapig: 9.00 – 20.00
Felnőtt napijegy: 9 euró
Felnőtt napijegy komáromiaknak: 5,50 euró
Gyerek (4-15 éves), nyugdíjas, egészségkárosult: 6 euró
Komáromi gyerek, nyugdíjas, egészségkárosult: 4 euró
Családi jegy (3-4 fő felnőttel) 20 százalékos kedvezmény
17 óra után 20, illetve 40 százalékos kedvezmény
Bővebb infó: www.thermalkn.sk


Holt-Vág – csónakkölcsönző

Észak-Komáromban a Holt-Vágon is van lehetőség fürdésre, mivel azonban nem hivatalos strandról van szó, csakis saját felelősségre, de természetesen ingyenesen – ahogy korábban mindig. Júniusban még szezon eleji nyitvatartással működik a tó partján lévő csónakkölcsönző, tehát elsősorban hétvégenként, 10 és 18 óra között tart nyitva (igény szerint ez bővülhet), júliustól viszont beindul a napi nyitvatartás – amennyiben az időjárás csónakázásra, vízibiciklizésre alkalmas.

Nyitvatartás hétfőtől vasárnapig: 09.30 – 19.00
Csónak, úszódeszka (paddleboard) kölcsönzése: 6 euró/óra
Vízibicikli kölcsönzése: 7 euró/óra
Kerékpár, roller kölcsönzése: 4 euró/óra (kaució 30, ill. 20 euró)
Tandemkerékpár kölcsönzése: 8 euró/óra (kaució 50 euró)
Kerékpár egész napra (10.30–19.30): 20 euró (kaució 50 euró)
További információ: +421 944 423 828, www.comorraservis.sk


Pati strandfürdő

A strandfürdő előreláthatólag a hétvégén, azaz június 11-én, szombaton nyitja meg kapuit. Boncsek Péter igazgató elmondta, a nyitás pontos dátuma az időjárástól függ, ha nem lesz strandidő a hétvégén, akkor néhány nappal kitolják a nyitást, de legkésőbb június 18-án mindenképpen beindítják az idei szezont. A pati strandfürdő a megszokott árakkal és szolgáltatásokkal várja a vendégeket, vagyis hat kinti medencével, tízméteres csúszdatoronnyal és kisebb csúszdákkal, vízivárral, valamint standokkal, büfékkel – többek között kürtőskaláccsal, hamburgerrel, pizzával, lángossal, girosszal, koktélokkal.

Nyitvatartás hétfőtől vasárnapig: 7.30-tól 20 óráig
Felnőtt napijegy: 6 euró
Gyerekjegy (1 évestől 12 évesig): 3 euró
1 év alatti gyerekek: ingyen
18 óra után kedvezményes jegy: 3 euró
További infó: www.patincekupalisko.sk, +421 902 179 079

A pati üdülőfalu területén található a Wellness Hotel is, amelynek beltéri medencevilága mellett két kültéri medencéje is van, kisebb és nagyobb csúszdákkal, szökőkúttal. Ezek külön belépővel látogathatók.


Thermál Naszvad

A 2019 nyarától működő naszvadi termálfürdő egész évben a fürdőzők rendelkezésére áll. Öt kültéri medence várja a fürdőzőket, beleértve egy élménymedencét és egy ülőmedencét, amelyek geotermikus vízzel vannak feltöltve, és hőmérsékletük 36 és 39 fok közötti. Hatéves korig használható gyermekmedence, játszótér, továbbá egy Kalózpart elnevezésű vízi attrakció is a gyerekek rendelkezésére áll. A Thermál Naszvad előtt 99 férőhelyes ingyenes parkoló várja a vendégeket.

Nyitvatartás június végéig: 10.00 – 21.00
Nyitvatartás július-augusztus: 9.00 – 21.00
Felnőtt napijegy: 11 euró
Felnőtt 4 órás jegy: 9 euró
Felnőtt 2 órás belépő: 7 euró
Nyugdíjas és tanuló napijegy: 9 euró
Nyugdíjas és tanuló 4 és 2 órás jegy: 7 és 5 euró
Gyerekeknek 4 év alatt ingyenes belépés
Bővebb infó: www.thermalnesvady.sk


Brigetio Gyógyfürdő

A dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdő kinti strandrésze már májusban beindult. Az összes kinti medence használható, beleértve a játékelemekkel felszerelt gyermekmedencéket és a csúszdás élménymedencét is. Radics Török Tímea, a fürdő ügyvezetője elmondta, idén szeretnék visszahozni mindazokat a megszokott programokat, amelyek az elmúlt két évben a járványügyi korlátozások miatt elmaradtak – így biztosan lesz sportnap, egészségnap és Csobbanó Fesztivál izgalmas programokkal. A fürdő vezetője egyúttal jelezte, a mostani árak csak június közepéig érvényesek: „Az elmúlt két évben nem emeltünk árat, sajnos most kénytelenek vagyunk ezt meglépni, mivel jelentősen megemelkedtek a működési költségeink.“

Nyitvatartás hétfőtől vasárnapig: 09.00 – 20.00
Felnőtt napijegy az egész fürdőbe: 2150 Ft
Felnőtt napijegy csak a strandra: 1850 Ft
Nyugdíjas és diák (7-25 éves) egész fürdőbe: 1750 Ft
Strandbelépő nyugdíjas és diák: 1350 Ft
Gyermekbelépő strandszezonban: 350 Ft
17 óra után kedvezményes jegyek
Dél- és észak-komáromi lakosok lakcímigazolást követően kedvezményes komáromi jegyeket válthatnak.
További infó: www.komthermal.hu, facebook.com/gyogyfurdo.komaromi


WF Szabadidőpark

A dél-komáromi WF Szabadidőparkban május végén nyitották meg az első medencéket, köztük a tavaly elkészült, azóta is nagy népszerűségnek örvendő hatalmas vízivárat. Mint megtudtuk, a hétvégétől viszont már teljes kapacitással üzemel a WF strandja, miután a sportmedence is használható lesz. A horgásztó ugyancsak várja a pecásokat, az étterem és más szolgáltatások is elérhetőek.

Nyitvatartás hétfőtől vasárnapig: 9.00 – 20.00
Felnőtt napijegy: 2150 Ft
Diák, nyugdíjas jegy: 1700 Ft
Gyerek 4 éves korig: ingyen
17 órától kedvezményes belépők
Családi belépő (2 felnőtt + 2 gyerek): 7000 Ft
Minden további 14 év alatti gyerek: 1450 Ft
Bővebb infó: www.wfpark.hu

(csá)

(Összeállításunk a Delta június 7-i számában jelenet meg.)

Nyári gyerektáborok Komáromban

Top