Nyári gyerektáborok Komáromban

Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy szünidő alatt hol legyen gyermeke napközben, milyen programot szervezzen neki, amíg ő dolgozik. Ha a nagyszülők már nem bírják, esetleg maguk is dolgoznak még, kézenfekvő megoldást jelentenek a nyári táborok, amelyek egyszerre kínálnak hasznos és szórakoztató időtöltést. Összegyűjtöttünk egy csokorra való gyerektábort, melyek helyszíne Komárom.

Képzőművészet, versmondás, legórobotok

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők három nyári tábort szerveznek Komáromban. Július 4. és 8. között tizedik alkalommal szervezik meg a Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábort az alapiskolák tanulói részére. Olyan pedagógusok vezetik a tábort, akik a gyakorlatban alkalmazzák az élményszerű vizuális nevelés alapelveit. A részvételi díj bentlakóknak 80 euró, hazajáróknak 60 euró. A bennlakó tanulóknak napi háromszori étkezést (reggeli, ebéd, vacsora), a hazajáróknak ebédet és vacsorát biztosítanak. Legfeljebb 60 gyereket tudnak fogadni a bejelentkezés sorrendjében.

Ugyancsak július 4. és 8. között, alapiskolások részére rendezik meg a XVII. Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábort. Bentlakó gyerekek számára a részvételi díj 70 euró, hazajáróknak 50 euró. A tábor maximális létszáma 40 tanuló.

Július 4-től 8-ig tart a harmadik tábor is, mely a LEGO ROBOTIKA címet viseli, és az alapiskolák 5-8. évfolyamos tanulói részére hirdettek meg. A résztvevők LEGO robotkészletekből építenek programvezérléssel irányítható robotokat. Ott alvó tanulóknak 70 euró, hazajáróknak 50 euró az egyhetes tábor díja. Maximum 15 felső tagozatos tanulót tudnak fogadni a bejelentkezés sorrendjében.

Mindhárom fenti nyári táborra kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni június 12-ig, a pedagógusszövetség weboldalán – szmpsz.sk – megadott linkeken keresztül. Bővebb információ a weboldalon, illetve az SZMPSZ Központi Iroda programkoordinátorától, Németh Évától kérhető a 0908 401 840-es telefonszámon és a nemetheva.szmpsz@gmail.com címen.

Három tábort kínál a VMK is

Három nyári tábort szervez a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ is. Először a színjátszó táborra kerül sor, július 4-től 8-ig, minden nap 8 és 16 óra között – 8-12 évesek jelentkezhetnek július másodikáig. A tábort Laboda Róbert vezeti, a részvételi díj 49 euró.

Egy héttel később, július 11. és 15. között Nagy János és Madari Katalin vezetésével rendezik meg a néptánctábort 1-4. évfolyamos tanulók részére – ugyancsak naponta 8-tól délután 4 óráig. A tábor díja 49 euró, jelentkezni július 9-ig lehet.

Július 18. és 22. között pedig balett-tábort indít a VMK, Süll Tamás vezetésével, 8-12 éveseknek, naponta 8 és 16 óra között. A tábor díja 60 euró, a jelentkezés határideje július 15.

Az Egressy Béni VMK által meghirdetett színjátszó táborra Bajkai Csengel Mónikánál (tel: 0907 799 823) lehet jelentkezni, míg a néptánc- és balett-táborra Hanusz Zoltánnál (0903 558 525). További elérhetőség: vmk.taborok@gmail.com.

Angol nyelvi táborok

Szinte egész nyáron, július 4-től augusztus 19-ig minden héten indul egy-egy angol nyelvi tábor Komáromban, a Pro Americana nyelviskola szervezésében. Angol nyelvű animátorokkal, játékkal, tanulással, az iskolán belüli fürdéssel, buszkirándulással, túrával és más szórakoztató programmal. Hétfőtől péntekig, 8 órától 16 óráig tart, a részvételi díj 125 euró. További információk a proamericana.sk weboldalon érhetők el, illetve a 0903 625 130-as telefonszámon kérhetők.

Foci és röpi

Idén nyáron már 8. alkalommal szervezik meg a Summer Soccer Camp elnevezésű focitábort a Komenský Alapiskolában. Két turnusban kerül megrendezésre, ám a július eleji időpont már betelt, így már csak a július 25. és 29. közötti hétre lehet jelentkezni 7-13 éves gyerekeknek – elektronikus úton, a szervező Skills&Fun facebook-oldalán elérhető link/űrlap segítségével. További információ a 0907 716 823 számon kérhető. A részvételi díj 110 euró, amely edzéseket, focitornákat, tréningruházatot, szabadidős felszerelést, napi háromszori étkezést és egyéb szórakoztató programokat is magába foglal.

A Kengu röplabdatábort is újra megszervezi a VK Spartak SJE Komárom klub. Az első turnus július 11-én indul és 15-ig tart és 6-12 éves gyermekek számára ajánlott. A fiatalok mozgásfejlődésére és a motorikus képességek fejlesztésére fókuszál. Egyéb programokkal fűszerezve, például látogatás az állatkertben, strandolás, lézeraréna, mozi. A második tábort augusztus 8. és 12. között rendezik. Itt az egyéni játéktevékenység fejlesztésére fókuszálnak, nincs korhatár. A táborozókat csoportokra osztják, és okleveles edzők foglalkoznak velük. Mindkét turnusnál 100 euró a részvételi díj. Jelentkezni a VK Spartak UJS Komárno facebook-oldalon közölt formanyomtatvány kitöltésével lehetséges, illetve Dávid edző (tel: 0902 210 111) és Réka edző (tel: 0918 761 767) is válaszol a felmerülő kérdésekre.

Szabadidőközpont

A komáromi Szabadidőközpont 5 nyári tábort indít, melyekre július közepéig lehet jelentkezni – személyesen a helyszínen, vagyis a Szentháromság szobor melletti ún. Baťa-udvarban (Nádor utca 6-4.). A táborok 6 éves kortól 14 éves korig ajánlottak, egységesen 80 euró részvételi díjjal.

Július 18. és 22. között a Mozogj örömmel! elnevezésű táborral indul a nyári szezon, majd július 25-től július 29-ig a Kézművestáborral folytatódik. Augusztus 1-től augusztus 5-ig az Art camp elnevezésű tábort rendezik majd, augusztus 8-tól augusztus 12-ig a Kalandra fel! következik, végül augusztus 22. és 26. között a Mesetáborral zárulnak a Szabadidőközpont nyári foglalkozásai. Az egyes táborok témáihoz kapcsolódóan mozilátogatás, múzeumlátogatás, túrák, sport, mesedélután szerepelnek a programban. További információ a 035/773 03 96-os telefonszámon.

(d)

Top