Így oltanak a komáromi kórházbanHivatalossá vált, hogy már a második Covid elleni oltás utáni 3 hónap leteltével felvehető a harmadik vakcina is. Folyamatosan oltanak a Komáromi Agel Kórházban, előzetes regisztráció nélkül is, ám az időponttal rendelkezők előnyt élveznek.

Fontos tudnivaló, hogy a központi regisztrációs oldal – vakcinacia.nczisk.sk – egyelőre még nem fogadja el azok jelentkezését, akik harmadik oltást szeretnének, de a második felvétele óta még nem telt el 6 hónap. Ez remélhetőleg hamarosan megváltozik.

A komáromi kórház oltóközpontjában minden munkanapon oltanak, hétfőtől péntekig reggel 7.15-től délután 14.15-ig, miközben 12.15-től fél órás szünetet tartanak. Mindegyik munkanapon lehetséges a Pfizer/Comirnaty vakcina felvétele, a keddi napokon a Johnson&Johnson egyadagos oltás is elérhető.

A 12 és 18 év közötti gyerekek oltása csak Pfizer vakcinával történik.

Előnyt élveznek az időpontra érkezők, ugyanakkor azok is megkapják az oltást, akik előzetesen nem regisztráltak. Lehetséges, hogy utóbbiaknak várakozniuk kell – számukra ajánlott egy későbbi időpontban, például 11 óra után érkezni. Azokat is beoltják a komáromi kórházban, akik egy másik, távolabbi városba kaptak oltási időpontot.

„Kérjük az emberek türelmét, prioritásaink közé tartozik az oltás, ugyanakkor emberi kapacitásaink és munkabírásunk véges. Fontos, hogy mindenki védett legyen, aki ezt szeretné, oltóanyag is rendelkezésünkre áll – nyilatkozta a Deltának Filkó Gabriella, a Komáromi Agel Kórház igazgató-helyettese. – Kórházunk minden részlege működik, csak azon tervezett műtéteket állítottuk le, melyek halaszthatók. Minden segítséget és együttműködést köszönünk!“

(cs)

Üzentek orvosaink: bízzanak bennünk!

Top