Hasított a Komáromi NyárRekordszámú néző a Komáromi Napokon, a három évad alatt négyszáz – hatszáz vendég előadásonként a Jazz és Bor a bástyák alatt koncertjein, kétezer-ötszázan a Komáromi Nyáron. Ferenczi Zsolt, a rendezvénysorozatokat szervező Komáromi Városszépítő Egyesület p.t. és a NatMed Kft. képviselője láthatóan elégedett volt, amikor a napokban beszélgettünk.

20180707_210116

Minőségben és mennyiségben is szintet léptünk” – kezdte a főszervező. „Kovács Gyurival, aki a kulturális műsorokat, az előadókat szervezi, két évad alatt olyan szintre hoztuk a Komáromi Napokat tavasszal, amilyen szinten talán még nem volt a rendezvénysorozat. Az öt nap alatt majdnem 35 000 résztvevő látta az egyes programokat, ami nézőcsúcs” – nyilatkozta riportalanyunk.

Elmondta, a Komáromi napok elérte a maximális kapacitását és nézőszámát, a fejlesztéshez, amennyiben a jövőben is vállalják, vagy koncepció váltásra vagy nagyobb anyagi ráfordításra lesz szükség.

knnyar

A Jazz és Bor a bástyák alatt című rendezvénysorozatunk nézőszámát két év alatt sikerült megduplázni, az idén már 600 vendégünk volt a VI-os bástya felújított nyári teraszán rendezett mindkét koncerten. Tóth Vera, aki a Budapest Jazz Orchestra kíséretében lépett fel nálunk, el volt bűvölve a VI-os bástya hangulatától, ami igazi városimázs-építés is lehet, hiszen a sztárok elviszik a helyszín hírét, így egyre könnyebb lesz előadókat meghívni. A Peet Project is mindennel meg volt elégedve. Most már van egy stabil alap, amelyre tovább lehet építeni, amit fejleszteni lehet és kell is. A VI-os bástya egyedi varázsát a jövőben szeretnénk még jobban kihasználni” – sorolta Ferenczi Zsolt.

Megtudtuk, sokan voltak kíváncsiak a Tiszti pavilon udvarában szervezett koncertekre is. A főszervező részletekkel is szolgált. „Bereczki Zoltán koncertjére 1000 – 1100 néző jött el. Horváth Tamás fellépését hatszázan látták. A Swingles Junior Big Band koncertjén ugyanúgy háromszáz néző volt, mint a komáromi zenészek Jazz Eldorado című műsorán. A Komáromi nyár valamennyi programpontja esetében ügyeltünk a minőségre, és ez megmutatkozott a látogatottságon még úgy is, hogy a négy fellépő négy stílust képviselt. Az egyik vendég azt mondta, most már érdemes kilátogatni a „komáromi népligetbe”. Örülünk, ha így beszélnek rólunk a nézők, mert ez azt jelenti, elégedettek, ami ez egyetlen és kizárólagos célunk. Jövőre, ha ismét felvállaljuk a Komáromi nyár szervezését, sok újítást tervezünk ” – mesélte Ferenczi.

knnyar2

Ahogy arról már beszámoltunk, a szeptember 14-én, 15-én és 16-án megrendezésre kerülő Komáromi Borkorzó megrendezését is ők nyerték el, pályázat útján. A rendezvénysorozatra az idén az Osztrák-Magyar Monarchia jegyében kerül sor. Bizonyára rengetegen lesznek Takács Nikolas és zenekara élő koncertjén és a további sztárok fellépésén.

Vajon mennyi bor fogyott az idei rendezvényeiken? „Több bor fogyott, mint tavaly” – titokzatoskodott a főszervező, majd elárulta: az olaszrizling és a sárga muskotály valamint a rozé borok voltak a legkelendőbbek. „Nagy örömömre megnőtt és egyre nő a kereslet a minőségi borok iránt” – közölte a borszakértő.

Egyrészt örülök annak, hogy szintet ugrottunk, másrészt szomorú is vagyok, mert nagyon magasra tettük a lécet, nagyon nehéz lesz túlszárnyalni az idei szezont, sokkalta több anyagi befektetést igényel majd. Végül fontos, hogy megemlítsem, az idei rendvény-sorozatokat is nagyon sok odaadó vállalkozó, valamint Komárom városa és Nyitra Megye Önkormányzata is segítették” – tette hozzá Ferenczi Zsolt.

(X)

Top