Hárman pályáznak Nemesócsa élére

Szeptember 21-én időközi választást tartanak Nemesócsán, miután a korábbi polgármester lemondott. Három jelölt van versenyben. Egy volt polgármester és a jelenlegi ideiglenes községvezető is indul a polgármesteri tisztségért.

Nemesócsa-új választás

Magyarics Dezső, a község tavaly novemberben megválasztott polgármestere április 10-i hatállyal mondott le tisztségéről egészségügyi okokra hivatkozva. „Hosszabb gyógykezelést igénylő betegségem miatt voltam kénytelen meghozni ezt a nehéz döntést. Az elmúlt hónapokban többször kerültem betegállományba. Komoly tervekkel indultam a választáson, a polgárok többsége bizalmat is szavazott nekem, sajnálom, hogy így alakult” – indokolta lemondását a távozó polgármester. Az elmúlt hónapokban alpolgármestere, Válek Iván látta el a polgármesteri jogköröket.

Tavaly ősszel a függetlenként induló Magyarics Dezsőt 676 szavazattal választották meg Nemes­ócsa élére. Némi meglepetésre magabiztos előnnyel előzte meg Magyarics Gusztáv addigi polgármestert (csak névrokonok), aki a Híd színeiben 439 voksot gyűjtött. Szalay Zoltán (független) 75 szavazattal végzett a harmadik helyen.

Nemesócsán 15 éven belül már harmadszor tartanak időközi polgármester-választást. Szeptember 21-én reggel 7 órától este 22 óráig adhatják le szavazatukat a helyi választók, összesen három jelöltre. A 46 éves Magyarics Gusztáv vállalkozó, korábbi polgármester immár független jelöltként indul, ahogy a 41 éves Válek Iván polgármesteri jogkörökkel felruházott jelenlegi alpolgármester és az 57 éves Szalay Zoltán agrármérnök is. Válek Iván 2018-ban a második legtöbb szavazatot (624) szerezve lett a képviselő-testület tagja.

A fentiekből arra lehet következtetni, hogy Magyarics Gusztáv és Válek Iván között dől majd el, hogy ki lesz a község új vezetője. Egyszer már megmérkőztek, mégpedig a 2012-es időközi választáson, amikor Magyarics Gusztáv függetlenként 355 szavazatot gyűjtve győzött és polgármesteri mandátumot szerzett, míg Válek Iván a Híd jelöltjeként a harmadik helyen futott be, 164 vokssal.

(csá)

Top