Egyelőre nem épül biliárdközpont

KOMÁROM. Nem kapta meg a végső jóváhagyást a városi képviselőktől Köles Balázs kérvénye, mely szerint megvásárolta volna a Sport utca és a Belső körút kereszteződésében található városi telket, hogy ott egy modern biliárdközpontot építsen, ami újra a szlovákiai biliárdsport fellegvárává emelte volna Komáromot.

Move2-e1512632622687

Mint arról beszámoltunk, tavaly november végén a képviselők megszavazták a telekeladási szándékot, azonban most – a vonatkozó szabályok értelmében – végleg dönteni kellett a nemzetközi porondon is sikereket elérő biliárdversenyző kérvényéről. Olyan biliárdközpont építését tervezte, amely alkalmas szlovák bajnokság, kupa és nemzetközi tornák rendezésére is. Az épületben néhány kiadható szobával is számolt, továbbá egy kávéházat és hozzá kapcsolódó teraszt is szeretett volna kialakítani az új épületben.

November óta annyi változott, hogy a szomszédos lakótömbben élők 50 aláírást gyűjtöttek össze tiltakozásként az épület építése ellen. Az aláíró lakosok a városi főépítészre hivatkozva azzal érveltek, hogy a kérdéses utcasarok építészetileg befejezettnek tekinthető, és az új épület tovább terhelné a lakosok életkörnyezetét, kevesebb lenne a zöld, miközben romlana a parkolási helyzet is. Köles Zsolt – a kérvényező édesapja – ellenben arra mutatott rá, hogy a zöld területeket elsősorban nem a belvárosban kell védeni, az új épület különösebben senkit nem zavarna, hiszen nem közvetlenül a lakóház mellé épülne, csupán 5 méter magas lenne, és nem egy hangos szórakozóhelyet működtetnének, hanem alapvetően a biliárdsport otthonát, ráadásul parkolókat is kialakítanának az épület mellett.

A képviselők többségét azonban a lakosok érvei győzték meg, így a végső jóváhagyást nem szavazták meg: a kérdéses helyen tehát mégsem épül biliárdközpont. Elhangzott azonban – Csémy Krisztián főépítész is utalt rá –, hogy a környéken, egy másik helyszínen helye lehetne egy biliárdközpontnak, amit most nemmel szavazó képviselők is támogatnának. Például a Gőz utcában, a teniszpályákkal szembeni területen, esetleg egy másik futballstadionhoz közeli telken. Hogy végül épül-e biliárdközpont – próbálkoznak-e újra a kérvényezők – és hogy hol, a jövő zenéje.

(csá)

Kapcsolódó cikkeink:

A jövő nemzedékének segítene

Biliárdközpont a sportcsarnok mellett

Top