Biliárd: ismét Komárom az országos bajnok

Lezajlott a szlovák országos biliárd bajnokság idei szezonja, a komáromi csapat pedig tavalyhoz hasonlóan idén is a csúcsra ért. Ennek kapcsán beszélgettünk Polách Jaroslavval, a klub legjobb játékosával.

biliard

Izgalmas volt az idei kiírás?

– Történt néhány változás a bajnokság lebonyolításában, melyeknek köszönhetően az egész rugalmasabb, szorosabb és átláthatóbb lett. Végeredményben azonban most is – hasonlóan az elmúlt évekhez – az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa Komárom és Pozsony között.

• Hogy alakult a döntő?

– Hála az égnek a körülmények úgy alakultak, hogy pozsonyi ellenfelünk a szezon derekán lebecsülte a rózsahegyi csapatot, és a legjobbjuk, Jakub Koniar nem játszott ellenük. Ennek eredményeként veszítettek egy pontot, így a döntőben hatalmas nyomás alatt kellett játszaniuk. Végül ezt nem is bírták el, a bajnoki cím pedig már idejekorán el is dőlt, ugyanis 3:1-es komáromi vezetésnél számukra már nem volt visszaút. Nehéz meccsre számítottunk, de a pontarányunk sokkal jobb volt a pozsonyiaknál, ezért számunkra egy döntetlen is elég lett volna. Végül azonban sikerült megnyerni a döntőt is, 4:2 arányban. Ami külön érdekesség, hogy a legjobb játékosuk nem tudott egy pontot sem hozni. Ez is kulcsfontosságú momentum volt.

• Hányadik siker volt mindez?

– Ha jól számolom, 2000 óta ez a 15. bajnoki címünk, amivel toronymagasan vezetjük a történelmi ranglistát, hiszen mögöttünk Érsekújvar következik, és nekik csak 6 elsőségük van.

• Az országos ranglistán jelenleg a második helyet foglalja el. Elégedett?

– Nem vagyok elégedett a ranglista második helyével, én ugyanis mindig a legjobb akarok lenni. A körülményekhez képest azonban ezt sikernek veszem, hiszen már nem vagyok annyira fiatal sem, továbbá a felkészülési lehetőségeim sem olyanok, mint mondjuk a pozsonyi Jakub Koniarnak, aki előttem vezeti a listát. Az első számú célom az, hogy megszorongassam őt, és hogy a jövő évi Európa-bajnokságon is ott lehessek Helsinkiben.

• Csapattársa, Köles Balázs már többször is szeretett volna Komáromban építeni egy biliárdközpontot, mely a sportág otthona lenne. Még mindig terveznek ilyesmit?

– Úgy tudom, idén megpróbálják még egyszer tető alá hozni a dolgot. Ha sikerülne, nagyon örülnék neki, hiszen ki kell mondanunk, Komáromban nincs utánpótlás, és ha mi befejezzük, akkor a városban véget ér a versenyszerű biliárd, és az azzal járó sikereknek is búcsút inthetünk. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, egyszerűen szükségünk van egy helyre, ahol megfelelő körülmények között gyakorolhatunk, készülhetünk, versenyeket szervezhetünk és nevelhetjük az utánpótlást. Ha ez sikerülne, akkor még hosszú évekig örülhetnénk a komáromi sikereknek.

KGD

Ismét elkaszálták a biliárdközpontot

A legjobbkor győztem le a legjobbat

Top