58 ezerből új közvilágítás az Erzsébet hídnál

Komárom. Folyamatban van a két körforgalom kiépítése az Erzsébet híd lábánál, az egykori vámterületen. Az állami közútkezelő vállalat azonban csak az úttestet teszi rendbe, beleértve kövezett járdák építését, illetve parkolók és két buszleállósáv kialakítását összesen 550 ezer euróból, az új közvilágítás kiépítése a városra hárul.

korforgalom

Május 21-én a járványügyi intézkedések bevezetése óta először ülésezett a képviselő-testület Komáromban. Mint előző számunkban megírtuk, a képviselők megszavazták a városvezetés által jóváhagyott megszorításokat, amivel a járvány nyomán keletkező bevételcsökkenésre és válságra igyekszik felkészülni a város. Szinte minden városi beruházást leállítottak egy időre, néhány kivételtől eltekintve. Az egyik az Erzsébet hídnál épülő körforgalmaknál az új közvilágítás kiépítése.

Keszegh Béla polgármester egyrészt utalt rá, a körforgalmakkal kapcsolatos beruházásnak volt egy politikai színezete, hiszen közvetlenül a parlamenti választások előtt tették le az alapkövet a közlekedési miniszter jelenlétében, miközben az állami illetékeseknek arra már nem jutott ideje, hogy a várossal egyeztessenek a beruházás menetéről. Másrészt hangsúlyozta, a közvilágítást előbb-utóbb mindenképpen ki kell építenie a városnak, miután ezt nem finanszírozza az állami vállalat. Ráadásul mihamarabb meg kellene oldani, még azelőtt, hogy a körforgalmat építő Strabag vállalat befejezi a munkát – azaz kiépíti az új burkolatot a híd lábánál lévő területen. Ha ezt a beruházást is elhalasztaná a város, a jövőben fel kéne törni az új aszfaltot, illetve felszedni a járdaköveket, ami nyilvánvalóan nem lenne bölcs dolog. Ezzel a testület is egyetértett és jóváhagyta a szükséges városi pénzt a beruházásokra elkülönített keretből – közel 58 ezer eurót.

korforgalmak-e1583410168828

A világítás kiépítése heteken belül megvalósulhat, ezt követően pedig a körforgalmakkal kapcsolatos munkálatok is folytatódhatnak – a tervek szerint nyár végére készülhet el a fejlesztés. A város mindenesetre sürgeti a kivitelezőt, hogy az Erzsébet szigeten lakóknak minél rövidebb ideig kelljen kerülőúton közlekedniük.

csá

Kapcsolódó cikkeink:

Két új körforgalom a határnál

Szép csendben eltűnt a Slota-kő

Top