Závodský: mindenki előtt nyitva áll az ajtóm

Ógyallán hét polgármesterjelölt indult az önkormányzati választáson, végül ketten vívtak szoros csatát a tisztségért. Peter Závodský 45 szavazattal előzte meg az eddigi polgármestert, az MKP-s Basternák Ildikót. Villáminterjú a megválasztott polgármesterrel.

zavodsky_peter

• Szoros volt a küzdelem, de végül önt választották meg Ógyalla élére. Tekintettel az eredményekre, vélhetően magyar választók is támogatták. Mi volt a győzelem kulcsa?

– Nem tudok a választóim nevében nyilatkozni. De feltételezem, hogy az emberek, akik korábban nem ismertek, az elmúlt 4 éves képviselői munkámat is értékelték, és egy tisztességes embert láttak bennem, aki mindig igyekszik segíteni. Talán nemcsak képviselőként, hanem emberként is bíztak bennem. Valószínűleg megszólították őket Ógyalla jövőjével, fejlesztésével és a problémák megoldásával kapcsolatos elképzeléseim, amelyek változást és előrelépést hozhatnak városunknak.

A testületbe nem került be egyetlen magyar nemzetiségű képviselő sem, ami tekintettel Ógyalla nemzetiségi összetételére, nagy kudarc a magyar közösség számára. Mit üzen a közösségnek?

– Nincs tudomásom arról, hogy egyetlen új képviselő se tartaná magát magyar nemzetiségűnek. Nem beszélve arról, hogy nem keverhetjük össze a magyar nemzetiségű képviselő fogalmát a nemzetiségi irányultságú politikai párt képviselőjének fogalmával. Ez nagy különbség. Az én ajtóm minden olyan lakos előtt nyitva áll majd, akinek fontos a városunk. Bízom a jó együttműködésben, amit már személyesen el is mondtam az MKP ógyallai képviseletének.

• Mikor lesz az új önkormányzat alakuló ülése? Mi várható itt?

– Ógyalla jelenlegi, leköszönő polgármester asszonya december 10-ére hívta össze az alakuló ülést. A törvény értelmében ezen az első ülésen a város menete szempontjából legalapvetőbb döntésekre kerül sor. Jómagam és a képviselők is letesszük eskünket, de napirenden lesz a városi szakbizottságok megalakulása, elnökeik megválasztása is.

• Ki lesz az alpolgármestere?

– Ebben a pillanatban még nem tudom megmondani, kit nevezek ki. A törvény szerint 60 napom van arra, hogy döntést hozzak személyéről.

• Milyen intézkedéseket tervez az első hónapokban?

– Első és legfontosabb feladatom, hogy megismerjem a város jelenlegi helyzetét, a pénzügyi állapottól kezdve a személyi kérdésekig. Hogy átlássam, milyen dolgok vannak folyamatban, hol tartanak az előkészületek az egyes projekteknél. Miután sikerült tiszta képet kapni, a várost stabil alapokra kell helyezni, hogy a képviselőkkel karöltve olyan döntéseket hozhassunk, amik előre visznek minket.

• Mit üzenne az ógyallaiaknak?

– Elsősorban szeretném nekik megköszönni a bizalmukat, amit nagyra tartok, egyúttal nagy felelősséggel is jár. Bízom abban, hogy az új képviselő-testülettel együtt komoly munkát leszünk képesek elvégezni, minden ógyallai lakos megelégedésére. Tekintettel a közelgő adventre, mindenkinek kívánom, hogy nyugodtan és örömmel telve éljék meg ezt az időszakot, és kövesse egy szép, áldott karácsony!

(cs)


Ógyalla polgik tab

Ógyalla kepviselok tab


Top