XXVII. Izsai Lovasnap és családi majálisIzsa község idén is megrendezte a hagyományos, május elsejei Lovasnapot és családi majálist. A lovas programok mellett – western lovasverseny, lovas betyárok, lovasíjász bemutató – felvonultak a veterán autók is és bemutatkoztak a „kéklámpások“, azaz a tűzoltók, mentők, rendőrök.

Izsai Lovasnap 11

A gyerekeket ugrálóvár és fajátékok is várták, valamint volt egész napos motorcsónakos átkelés a Dunán Almásfüzitőre, ahol a látogatókat az Azaum római táborban egyidejűleg megrendezett Tavaszünnep keretén belül további színes programok várták.

Az izsai program reggel zenés ébresztővel indult, majd a katolikus templom elől a díszmenet a rendezvény helyszínére, a Duna-partra indult. A muzslai Mazsorettek bemutatója után a község polgármestere, Domin István és Almásfüzitő polgármestere, Karánsebesy Lukács megnyitották a huszonhetedik alkalommal megtartott lovasnapot és családi majálist.

Az ógyallai Bellő néptáncegyüttes és a Matica slovenská helyi énekkarának fellépése után a jelenlévők figyelme a lovas pályára terelődött, ahol western lovasversenyre került sor a vándorserlegért. Ezt követte a pusztaörsi betyárok, íjászok és a tűzoltók bemutatója után a Vermes törzs szereplése. A déli ebédszünet után a tanyi Lila akác éneklőcsoport és az almásfüzitői Napraforgó citerazenekar szórakoztatta a közönséget.

miriák
Zakar Vince felvételei

Top