Vlček Erik lett a 2016-os év kajakosa

Január 20-án az országos kajak-kenu szövetség Pozsonyban rendezett gálaestet, ahol kiértékelték az előző év legjobb teljesítményeit. A különböző kategóriákban több komáromit is díjaztak, a jelenlevő Stubendek László polgármester legnagyobb örömére.

Az ifjúsági egyéni szlovák kupát a 16 éves Koczkás Dávid és a 14 éves Peter Christopher Léránt kapta meg. A két tehetséget a szintén komáromi Koczkás Olivér edzi. A férfiak közt Adam Botek lett az első. A második helyen szintén Koczkás védence, a 16 éves Richard Zilizi zárt, a lányok közt pedig Mariana Petrušová kapott kitüntetést, akit a versenyekre Polhammer László készített fel. A harmadikok között a 13 éves Gallo Dávid, a szintén 13 éves Koczkás Eszter, a 14 éves Meszlényi Márk és a 17 éves Banai Tóth István kapott elismerést. A férfiak közt Szokol Dániel munkáját díjazták, akinek az edzője František Dosúdil.

VCEK

A klubok versenyében a komáromiak a harmadik helyen végeztek. A legjobb ifjúsági edző Polhammer László lett, a férfiak közt pedig nem meglepő módon Likér Péter. A legjobb kajakosok sorrendje a következőképpen alakult: 1. Vlček Erik, 2. Tarr György, 3. Denis Myšák.

Top